Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thirty Seconds To Mars – “Stuck”

© CPU – Ymke Dirikx

Ze zijn weer wakker bij Thirty Seconds To Mars en de mannen bezorgen ons alvast een nachtmerrie van een single. De Amerikaanse band viert na vijf jaar een terugkeer waarop anno 2023 bijna niemand meer zit te wachten. Het vorige album, AMERICA, was al geen bijster succes en bleek een volgende stap achteruit voor de band die in de jaren tweeduizend zijn hoogjaren vierde. Van een band kunnen we trouwens eigenlijk ook niet langer spreken, want Thirty Seconds To Mars is sinds 2018 gedegradeerd tot een duo. Dat de lucht stilaan heel dunnetjes wordt, maakt de nieuwe single “Stuck” pijnlijk duidelijk.

De eerste seconden voorspellen al weinig goeds voor “Stuck”. De single begint immers met een heel voorspelbare strofe die werkelijk nergens heengaat. Of wel ja, een heel matig refrein dat volle platte popbeats zit en zo vlak is dat onze tenen spontaan beginnen te krullen van de plaatsvervangende schaamte. De gitaar die in de begindagen nog een sleutelrol toebedeeld was, mag van het duo op “Stuck” vooral een heel afwezige bijrol innemen op de achtergrond. Daarbij komt ook nog eens de heel ‘cringy’ tekst die het mislukte plaatje compleet maakt.

“Stuck” is zonder enige twijfels van de grootste zielloze misbaksels die we dit jaar al hebben gehoord. En om in de woorden van de TikTok-generatie te zeggen: ‘This song slaps on mute’.

Het nieuwe album It’s The End Of The World But It’s A Beautiful Day verschijnt op 15 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Thirty Seconds To Mars @ Vorst Nationaal: Opgeblazen driehoek

‘Let’s make it a night we’ll never forget’ hoorden we Jared Leto vrij vroeg in de set zeggen. Wel ja, de frontman…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Stuck - "Deep Tunnel" & "AITA?"

Stuck is een band uit Chicago die soms harde punkrock maakt, soms keiharde punkrock, dan weer compleet belachelijk harde punkrock en vervolgens…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mia Nicolai - "STUCK"

Het grote publiek leerde de Nederlandse Mia Nicolai kennen dankzij haar deelname aan het Eurovisiesongfestival eerder dit jaar. Daar vormde ze een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.