Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Rodrigo – “bad idea right?”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er zijn weinig artiesten die zo’n explosieve carrièrestart meemaakten als Olivia Rodrigo. De Amerikaanse singer-songwriter ging begin 2021, middenin de pandemie, viraal met “drivers license” en ontpopte zich tot dé superster van Gen Z met haar debuutplaat SOUR. En volgende maand mogen we de altijd gevreesde, moeilijke tweede plaat GUTS verwachten. Bang hoeft de piepjonge zangeres (twintig jaar oud is ze nog maar!) wat ons betreft niet te zijn. Met de eerste single “vampire“, waarop ze korte metten maakte met een bloeddorstige ex, scoorde ze een enorme hit en ook met “bad idea right?” heeft ze weer goud in handen.

Dat Olivia Rodrigo niet vies is van stoere, punky invloeden in haar muziek, bevestigt ze nog maar eventjes met haar nieuwste single. We horen ongepolijste, schurende riffjes en een stevige drum terwijl Rodrigo zich afvraagt waarom het in godsnaam zo erg is dat ze weer contact wil met haar ex. In het refrein stelt ze dan ook: ‘why can’t two people reconnect? I only see him as a friend!’. Nee, weer met je stomme ex willen afspreken is nooit een goed idee, maar het ongelooflijk catchy refrein en Rodrigo’s charismatische praatzang (die hier zelfs een beetje doet denken aan Wet Leg) zorgen ervoor dat we stiekem wel in de verleiding komen om die voormalig geliefde een berichtje te sturen.

GUTS verschijnt op 8 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Rodrigo - “Can’t Catch Me Now”

2023 was – is het te vroeg om in de verleden tijd te spreken? – het jaar van Olivia Rodrigo. Comebacksingles “vampire”…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Olivia Rodrigo - GUTS (★★★★½): De geboorte van een gedesillusioneerd popicoon

Volwassen worden is nooit makkelijk, maar probeer je even in te beelden hoe ongelooflijk moeilijk het is als je plotseling een superster…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sister May - "Guts"

Sister May speelde enkele jaren geleden op ons showcasefestival in Trax. Het doel nadien was ‘veel optreden en zich concentreren op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.