Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Rodrigo – “vampire”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Olivia Rodrigo schoot een kleine twee jaar geleden als een speer uit de startblokken. Het is te zeggen, in haar muzikale carrière post-High School Musical. “drivers license” was een anthem voor elk tienermeisje met een gebroken hart, “good 4 u” was dat niet veel later voor diezelfde meisjes die hun verdriet zagen omslaan in positieve, ietwat agressieve energie. Om maar duidelijk te maken dat de Amerikaanse de miljoenen streams niet meer op twee handen kan tellen, maar zelfs al richting miljarden mag kijken. Debuutplaat SOUR had nog een paar van die hitjes, maar we voelden aan alles dat het wat te snel moest gaan voor Olivia. Dan maar een pauze nemen en aan een tweede werken: GUTS ligt tegen het einde van de zomer al in de rekken.

Met “vampire” krijgen we nu meteen ook al een eerste idee van hoe die plaat zal gaan klinken. Realiteit is dat dat niet echt anders zal zijn dan die vorige, maar is dat ook echt nodig? Deze single hangt namelijk opnieuw aan elkaar met een melancholische piano en Olivia die daar wederom haar licht bombastische stem aan toevoegt. Inspiratie? Een ondertussen ex-lief waar ze haar verdriet en woede over uit. Klinkt allemaal bekend in de oren, niet? Hoe dan ook bloeit “vampire” wel interessant open met ietwat op poppunk geïnspireerde drums en bijgevolg krijgt het nummer telkens een hoger tempo. De nieuwste creatie van Olivia Rodrigo klinkt met andere woorden vooral heel vertrouwd, dus het lijkt ons nu al een zekerheidje dat de zangeres er alweer een dikke radiohit bij heeft.

GUTS verschijnt op 8 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Natalie Jane - Where Am I? (★★): Tienerpop met een mooie stem

Ze maakt nog maar sinds 2021 muziek, maar de wereld leerde Natalie Jane vorig jaar pas echt kennen toen ze viraal ging…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Rodrigo - “Can’t Catch Me Now”

2023 was – is het te vroeg om in de verleden tijd te spreken? – het jaar van Olivia Rodrigo. Comebacksingles “vampire”…
InstagramLiveRecensies

Neck Deep @ VIERNULVIER: Alle kleuren van poppunk

In de wereld van de poppunkmuziek is er een genre dat bekend staat als ‘generic pop punk’, en laat dat net afdeling…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.