Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brihang – “Telefoontje”

© CPU – Jan Van Hecke

Wie denkt dat West-Vlaams een plat dialect is, die is eraan voor de moeite en dat bewijst onder andere Brihang al een aantal jaar. Na een succesvolle doortocht in de Nieuwe Lichting ging het de chouchou van de West-Vlaamse rapscene voor de wind. Zijn debuutplaat zolangmogelijk werd al gesmaakt, maar het was met CASCOzijn tweede langspeler, dat Boudy Verleye de creatieve lat een stuk hoger legde. Dat kon je bijvoorbeeld horen in het nummer “Oelala.” waarin een telefoongesprek met Roos Van Acker voorkomt en Brihang haar vraagt wat een goeie recensie net kost. Gelukkig hoeft hij daar niet veel voor te betalen, wat hij vandaag met “Telefoontje” ook weer bewijst.

“Telefoontje” is een stuk kalmer en melancholischer dan eerste single “Tussenin” en dat slaat meteen aan. Beginnen doet Brihang met een minimalistisch keyboard en wat geneurie om vervolgens rustig verder te kabbelen, gesteund door een zachte beat en een bas. De tekst die in het nummer duidelijk op het voorplan staat komt meteen binnen: het gaat over verlies, over vergankelijkheid en over de dood. Emoties die Brihang meesterlijk in het nummer weet te verweven, waarmee hij zich een groot tekstenschrijver toont. Voeg bij dat alles nog een enorm catchy hook als “Ik hoor je, je dwaalt door m’n hoofd als spookje” en je krijgt een nummer dat je de eerste dagen niet loslaat. Om zijn nieuwste single te promoten belde hij niet Van Acker weer op, maar loste de rapper een telefoonnummer via zijn sociale media. Wie dat nummer draaide kon de nieuwe single al horen via een antwoordapparaat én iets inspreken na de biep. Wij kunnen alvast de boodschap achterlaten dat we grote fan zijn van “Telefoontje”.

Op vrijdag 27 oktober stelt Brihang zijn vierde album voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danny Brown - Quaranta (★★★★): Verheerlijking is voor de onwetenden

Op zolder van een van de meest excentrieke en eclectische artiesten uit het hiphopgenre lag al een tijdje een album te wachten….
InstagramLiveRecensies

Brihang @ Ancienne Belgique (AB): Triomfantelijke heroverwinning

De komende dagen is de Ancienne Belgique een beetje een West-Vlaamse ambassade. Hij is naast woordenkunstenaar sinds kort ook tweevoudige vader en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Tantor"

De Amerikaanse hiphopveteraan Danny Brown is ondertussen 42 jaar oud, toch lijkt de vervaldatum van zijn carrière nog lang niet bereikt. Eerder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.