Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brihang – “Oelala”

© CPU – Jan Van Hecke

Casco, de derde plaat waar Boudy Verleye – oftewel Brihang – binnenkort van bevalt, is misschien wel een van de meeste geanticipeerde Belgische platen die er dit jaar nog aankomt. Met het succes van Zolangmogelijk in 2016 ging een heuse bivaktocht langs menig publiek gepaard. U kirde van bewondering en plezier en liet zich meeglijden op de dromerige en spitsvondige woordenstroom van de man uit Knokke-Heist. Nu de hetze rond die succesplaat stilletjes aan gaan liggen is, kijken wij vooral uit welke richting Brihang op zal gaan nu hij niet meer de onbekende rapper is waar heel wat mensen pas kennis mee maken. Die dolgelukkig was dat zijn ‘wezen in focus knack stond’, en stoute dromen koesterde over de grootste te zijn. Zal het blijven gaan over alledaagse en triviale dingen waarbij het stellen van de belangrijke vragen en filosoferen toch nooit ver weg is?

In april kregen we met “Steentje” (heerlijke gastoptreden trouwens op Pukkelpop bij de Ertebrekers 80’s extravaganza op de beats van LL Cool J) alvast een heerlijk voorsmaakje in dezelfde lijn. De metafoor van het leven werd overal bejubeld en wakkerde de verwachtingen nog wat aan. Vandaag kregen we met “Oelala” dan eindelijk een tweede knikker uit Boudy’s buideltasje te zien. Op de single drijft Brihang de spot met zichzelf, zijn populariteit en de schaduwkanten van dat succes. Over naast je schoenen lopen, vergeten nederig te zijn, euro’s en egoïsme. Zijn leven is nu eenmaal grondig door elkaar geschud. Halfweg verandert de sfeer en pleit Brihang schuldig. ‘Ik weet ook nie ofdak altijd wel mezelf zin geweest / Op momenten peisk soms oedat komt dak mijn eigen leven zelf nie eb geleefd’. De zelfspot bereikt naar het einde toe een hoogtepunt met een referentie naar nummer “Oe Ist?” en het feit dat Brihang intussen afgezaagd is en passé. Om nog maar te zwijgen over het telefonisch proberen aankopen van viersterren en meer recensies. Telefoongesprekken en voicemails zijn in tegenwoordig, nietwaar Zwangere Guy?

De grote clubshows van Brihang dit najaar zijn intussen al hopeloos uitverkocht, maar wie zich rept kan er nog bij zijn op een van zijn try outs. Na Nieuwjaar wel nog heel wat nieuwe mogelijkheden met maar liefst zes nieuwe clubshows in en rond februari. Die data vindt je hier.

Facebook / Instagram

Related posts
FeaturesUitgelicht

Rock Werchter 2024: Deze acts speelden afgelopen jaar al in België en maakten indruk

Met nog minder dan een maand te gaan kan het aftellen naar Rock Werchter 2024 nu écht beginnen. En hoewel een festival…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop komt met donderdagnamen en Electric Callboy!

Zo goed als alle tickets voor Pukkelpop 2024 zijn intussen over de toonbank gegaan, dus kan de organisatie op haar dooie gemakje…
InstagramLiveRecensies

Brihang @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Concertzaal): Steen(tje)goede performance

Als je tegenwoordig nog een Vlaming vindt die niet over Brihang gehoord heeft, dan vraag je die of hij al tien jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.