Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brihang – “Tussenin”

© CPU – Jan Van Hecke

Sinds 2019 zit Vlaanderens bekendste “Steentje” in de schoen van Boudy Verleye, want het nummer betekende meteen de hele grote doorbraak voor Brihang. Album CASCO zorgde niet veel later voor een sterrenregen aan superlatieven, waardoor de West-Vlaming bijgevolg op zowat elk podium van de Lage Landen stond. En daarna werd het stil. De man trok zich terug om te werken aan een opvolger die zijn op redelijke hoogte gelegde lat zou kunnen overtreffen. Een opvolger die nu helemaal af is en dit najaar het levenslicht zal zien. Dat is nog een tijdje, maar tot dan kunnen we gelukkig al genieten van eerste voorsmaakje “Tussenin”.

Al van bij de eerste tonen voelt de nieuwste creatie van Brihang heel vertrouwd aan. Een chille productie met wat euforische toetsen begeleidt zijn herkenbare West-Vlaamse tongval; en zoals wel vaker is hetgeen de man vertelt het allerbelangrijkste aan het nummer. Zo heeft hij het over de letterlijke en figuurlijke uitersten van het leven, om in de refreinen terug te vallen op datgeen er “Tussenin”. Dat is meteen ook de boodschap die Verleye naar zijn dochter wil overbrengen: de waarheid ligt altijd ergens in het midden. Naarmate de single vordert, bloeit ze ook alsmaar meer open. Waar dat in het begin nog aan de hand van een akoestische gitaar en lichte pianotoetsen is, gebeurt dat na de bridge met een pak meer pit. Brihang ontbindt namelijk zijn duivels over een groteske beat, wat uiteindelijk zelfs voor kippenvel zorgt. De man uit Knokke viert kortom zijn terugkeer door de grote poort.

Op vrijdag 27 oktober stelt Brihang zijn vierde album voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2106 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Brihang @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Concertzaal): Steen(tje)goede performance

Als je tegenwoordig nog een Vlaming vindt die niet over Brihang gehoord heeft, dan vraag je die of hij al tien jaar…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.