Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves – “Keeping You Around”

© CPU – Cédric Depraetere

Amper een week voor de release van hun vierde langspeler Dead Club City komen de Britten van Nothing But Thieves met een derde voorsmaakje opdraven. Na de eerste single “Welcome to the DCC” werd al meteen duidelijk dat de band wat meer elektronica door de soep heeft gedraaid, wat een geslaagde mix tussen snaargeweld en klankeffecten opleverde. Ondertussen is het een ware hit die de band nogmaals op de kaart zette. Opvolger “Overcome” bevatte op zijn beurt al meer een 70-30-verdeling tussen synths enerzijds en rockelementen anderzijds, maar dat klonk nog steeds goed. Bij deze nieuwe “Keeping You Around” is het echter even schrikken, want van rock is er geen sprake meer.

Omgeven door elektronische geluiden en wat effecten hier en daar, klinkt de stem van Conor Mason nog herkenbaar, maar voelt ze toch wat vreemder aan. Het heeft enkele luisterbeurten nodig om te beseffen dat het gaat om Nothing But Thieves en niet Man-Made Sunshine, de licht elektronische zijsprong die de frontman vorig jaar solo maakte. Het nummer zweeft ergens tussen dreampop en triphop, wat het mijlenver brengt van wat we van de band gewoon zijn. De song doet het hoofd lichtjes meebewegen op het trage tempo, maar de fans van het ruigere werk zullen moeilijker te bekoren zijn.

Dead Club City verschijnt volgende vrijdag. Nothing But Thieves is deze zomer te zien in de Marquee van Pukkelpop. Op 3 februari 2024 komen de Britten naar een bijna uitverkochte Lotto Arena.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

55 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Nothing But Thieves @ Lotto Arena: Niets dan dansbare rock

De kans dat je de Britse band Nothing But Thieves al eens live hebt gezien of in de verte op een festival…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves - "Oh No :: He Said What?"

De fans van Nothing But Thieves hadden de afgelopen jaren niet te klagen. In 2020 en 2021 bracht de band nog respectievelijk…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.