Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves – “Welcome to the DCC”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met een succesformule van frisse gitaren en elektronica is Nothing But Thieves er sinds zijn debuut goed in geslaagd om een grote fanbase op te bouwen. De toegankelijke rockmuziek is namelijk iets waar jong en oud van kan genieten. Vanwege corona zijn de Britten momenteel nog steeds op tour met hun laatste studioalbum Moral Panic dat intussen al drie jaar oud wordt. Ondanks de tour kregen we wel nieuwe muziek te horen, al was het niet van de volledige band. Frontman Conor Mason bracht met zijn soloproject Man-Made Sunshine een debuut-ep uit. Het deed ons uitkijken naar meer, maar eerst zijn de mannen van Nothing But Thieves terug met een nieuw album en daaruit brengen ze vandaag eerste single “Welcome to the DCC”.

Op het nieuwe nummer klinkt de band elektronischer dan ooit tevoren met ook wat merkbare invloeden van The Weeknd, maar toch slagen ze er in om hun eigen Nothing But Thieves-sfeer te behouden. We worden meteen meegesleurd door een gitaarriff die vergezeld wordt door wat synths en natuurlijk Masons krachtige stem. Het extreem catchy refrein doet ons al uitkijken naar een zomer vol festivals. Het nummer is ook makkelijk meezingbaar en zal live hoogstwaarschijnlijk nog meer tot zijn recht komen dan op plaat. Tijdens de bridge creëren de doorheen het hele nummer sterk aanwezige synths een spannende opbouw naar de outro van het lied, waarbij nog eenmaal alles gegeven wordt.

“Welcome to the DCC” doet ons enorm uitkijken naar wat de band nog meer te bieden heeft op hun nieuwe album. Wanneer dat uitkomt is nog niet bekend. Wie Nothing But Thieves live aan het werk wil zien, kan dat deze zomer nog op Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Nothing But Thieves @ Lotto Arena: Niets dan dansbare rock

De kans dat je de Britse band Nothing But Thieves al eens live hebt gezien of in de verte op een festival…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves - "Oh No :: He Said What?"

De fans van Nothing But Thieves hadden de afgelopen jaren niet te klagen. In 2020 en 2021 bracht de band nog respectievelijk…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.