Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves – “Overcome”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Ongeveer drie jaar na de release van hun laatste langspeelplaat is Nothing But Thieves terug met een nieuw album. Dead Club City komt uit op 7 juli en daarvan kregen we de single “Welcome to the DCC” alvast te horen. Ondanks dat Moral Panic al in 2020 uitkwam, hadden de fans van de Britse band sindsdien niet te klagen. Dankzij de coronacrisis waren ze tot eerder dit jaar nog steeds op tour met het album. Ook startte Conor Mason zijn eigen soloproject onder de naam Man-Made Sunshine. Na het uitbrengen van zijn debuut-ep is er nog geen duidelijkheid over de toekomst van het project, maar niet getreurd, want vandaag brengen de mannen van Nothing But Thieves hun nieuwe single “Overcome” uit.

De fans die gehoopt hadden op een nieuw nummer vol stevige gitaren gemixt met hier en daar wat elektronica zullen we meteen moeten teleurstellen. Net zoals bij hun vorige single gaat Nothing But Thieves dit keer meer de poppy richting uit met veel synths en weinig rockelementen. Gelukkig kunnen ze toch nog hun eigen sound behouden en is er tussen alle synths door ook wel plek voor een gepaste gitaarsolo. “Overcome” begint rustig met een piano, maar al snel komt het tempo erin en dat blijft zo doorheen de rest van de single. Door de uptempo beat en frisse synths kunnen we moeilijk stil blijven zitten en kijken we al weer uit naar een zomer vol festivals. De grote rockfans van Nothing But Thieves zullen misschien niet overtuigd zijn, maar het nieuwe “Overcome” is zeker een geslaagd nummer.

Wie Nothing But Thieves live aan het werk wil zien, kan dat deze zomer nog op Pukkelpop. Ze kondigden reeds een Noord-Amerika, UK en Ierland tour aan voor later dit jaar. Een Europese tour zit er dus hoogstwaarschijnlijk ook nog aan te komen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Nothing But Thieves @ Lotto Arena: Niets dan dansbare rock

De kans dat je de Britse band Nothing But Thieves al eens live hebt gezien of in de verte op een festival…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves - "Oh No :: He Said What?"

De fans van Nothing But Thieves hadden de afgelopen jaren niet te klagen. In 2020 en 2021 bracht de band nog respectievelijk…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.