Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “EVERGREEN”

© Jade DeRose

PVRIS is misschien voor velen nog een verborgen parel, maar de Amerikaanse poprockband weet al tien jaar lang muziek uit te brengen. Doorheen de jaren zijn ze wel wat veranderd van sound zoals vele artiesten en hebben hun grenzen met elk album al weten te verleggen. In ons interview vertelde frontvrouw Lynn Gunn nog dat ze het gevoel had dat kunst sinds de lockdown niet meer zo belangrijk was. Iets wat absoluut niet gezegd kan worden als je naar de intrinsieke visuals kijkt die ze met elke single naar voor schuiven. Juist het tegendeel en kregen we als aankondiging voor hun nieuwe album een heuse kunstzinnige kortfilm ANYWHERE/ANIMAL. Binnenkort mogen we na lang wachten de vierde langspeler EVERGREEN verwelkomen en eerder mochten we al singles “GOOD ENEMY“, “GODDESS“, “LOVE IS A…” aanhoren. Vandaag mogen we nu de titletrack van datzelfde album verwelkomen.

Qua energie schommelt “EVERGREEN” wat tussen de rustige nummers zoals “LOVE IS A…” en “ANYWHERE” en de stevige tracks zoals “ANIMAL”, “GODDESS” en “GOOD ENEMY”, waardoor we meteen de perfecte tussenmoot gevonden hebben. In het begin van het nummer krijgen we een overlap van wat mysterieuze synths en zacht drumbeatje die bij eerste luisterbeurt precies niet goed met elkaar overweg kunnen. Eens het refrein start vallen de puzzelstukjes in elkaar en vormt het samen een mooi symbiotisch geheel. De vocals van Gunn wisselen goed af waarbij we haar gekende hogere stem krijgen voor de refreinen en de lagere vocals gespaard worden voor de strofes en het geen moment weet te vervelen. “EVERGREEN” is weer een staaltje puik werk van PVRIS en laat ons nog meer uitkijken naar 14 juli.

Op 14 juli komt het nieuwe album EVERGREEN uit. PVRIS zal dienen als voorprogramma van Fall Out Boy voor de So Much For (Tour) Dust-tour doorheen het Verenigd Koninkrijk en Europa. Op 24 oktober staan ze in een uitverkochte AFAS in Amsterdam en de dag erna mogen ze dit voor het Belgische publiek doen in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

118 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Fall Out Boy @ Vorst Nationaal: Als een kind in een speelgoedwinkel

Het verhaal van Fall Out Boy is er eentje met grote dalen en hoge hoogtes. De Amerikaanse band is er weliswaar in…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS - "GOOD ENEMY"

Een kleine tien jaar na hun debuutplaat White Noise en alweer drie jaar sinds hun laatste Use Me bereidt PVRIS zich volop voor om hun vierde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.