Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “GOOD ENEMY”

© Jade DeRose

Een kleine tien jaar na hun debuutplaat White Noise en alweer drie jaar sinds hun laatste Use Me bereidt PVRIS zich volop voor om hun vierde langspeler EVERGREEN uit te brengen. De band brak met hun label Warner en besloot na jaren vol problemen over te schakelen naar Hopeless Records, waar ze terug hun eigen ding kunnen doen. Afgelopen oktober bracht de Amerikaanse band al een dubbelsingle uit vergezeld van een kortfilm ANYWHERE/ANIMAL die de twee nummers met elkaar verbond. Eind januari mochten we dan ook “GODDESS” smaken, wat zangeres Lynn Gunn zelf omschreef als een pop-rock anthem van zelfbekrachtiging en vrouwelijk verzet. Vandaag krijgen we een nieuwe single die “GOOD ENEMY” gedoopt werd.

Dat PVRIS al even afgestapt is van hun oude sound, was al duidelijk sinds de release van Use Me. De luide gitaren van voorheen maakten plaats voor een moderne alt-pop sound waarbij het allemaal iets dansbaarder mocht zijn. Op “GOOD ENEMY” is dat ook niet anders en krijgen we een voornamelijk elektronische sound met goede drumbeat, maar vergeten ze de elektrische gitaar niet volledig en wordt deze voornamelijk tijdens de bridge bovengehaald. De stem van Gunn past zeer goed bij de hoogtes van het nummer waardoor alles zich mooi met elkaar vermengd en we een degelijk geheel krijgen. Op “GOOD ENEMY” mag PVRIS zichzelf misschien wel de perfecte vijand voor zichzelf vinden, maar als dat voor nummers als deze zorgt, zien wij daar geen probleem in.

Op 14 juli komt het nieuwe album EVERGREEN uit. PVRIS zal dienen als voorprogramma van Fall Out Boy voor de So Much For (Tour) Dust-tour doorheen het Verenigd Koninkrijk en Europa. Op 24 oktober staan ze in een uitverkochte AFAS in Amsterdam en de dag erna mogen ze dit voor het Belgische publiek doen in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

https://open.spotify.com/track/1dkVl41242u0eGODPvjd0l?si=31fff8c81b67470a

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

118 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Fall Out Boy @ Vorst Nationaal: Als een kind in een speelgoedwinkel

Het verhaal van Fall Out Boy is er eentje met grote dalen en hoge hoogtes. De Amerikaanse band is er weliswaar in…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS - "EVERGREEN"

PVRIS is misschien voor velen nog een verborgen parel, maar de Amerikaanse poprockband weet al tien jaar lang muziek uit te brengen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.