Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Claud – “Wet” & “Crumbs”

Fans van Claud hebben misschien al opgemerkt dat de Amerikaanse artiest dit jaar al wat nieuwe nummers heeft uitgebracht. Die singles zullen terug te vinden zijn op Supermodels, dat half juli te beluisteren zal zijn. Enkele jaren terug bracht Claud met Super Monster hun debuutalbum uit en daarmee wist Claud een plekje in ons hart te veroveren. Naast enkele liedjes die voornamelijk tof zijn (bijvoorbeeld “Cuff Your Jeans” en het romantische “Soft Spot”) liet de non-binaire artiest zich ook van een iets kritischere kant zien, al werd dat wel op een luchtige manier gedaan zoals op “That’s Mr. Bitch To You”.

Claud brengt nu twee singles samen uit en geen van beide zijn verrassend, maar dat maakt ze op zich niet minder goed. “Wet” is dankzij de prominente drumbeat en leuke melodie een liedje waarop je zeker kunt dansen. Het is een dromerige feelgood song over iemand die er niet in slaagt om deftige excuses onder woorden te brengen, en Claud lijkt er toch tevreden mee te zijn. Clauds vergevingsgezindheid zien wij desondanks niet als excuus om “Wet” niet doorheen de zomer op een net iets hoger volume af te spelen terwijl je met je zonnebril en een fris drankje eventjes de benen losgooit.

“Crumbs” is een stuk kalmer en zal trouwens het openingsnummer van Supermodels zijn. Het is een liefdesliedje dat niet over grootste passionele liefde op het eerste zicht gaat, maar over hoe ‘little things’ opgeteld worden en zo wel een groot gevoel teweeg kunnen brengen. Die kleine dingen zorgen ervoor dat Claud met veel plezier de broodkruimels van haar Hans of Grietje opruimt en dat verhaal wordt op een kalme, vrij eenvoudige, maar mooie manier gebracht. “Wet” en “Crumbs” zijn twee zeer uiteenlopende nummers, maar tonen allebei aan dat Claud er in slaagt emoties over te brengen.

Supermodels verschijnt op 14 juli.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Claud - Supermodels (★★★): Open dagboek

Saddest Factory Records, het platenlabel van Amerikaanse Phoebe Bridgers, heeft sinds de opstart al een paar fijne namen een thuis weten te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - "Crumbs"

Het jonge Vlaams-Brabantse vijftal The Pink Lemons haalde in 2020 nog de finale van Sound Track, maar grepen helaas (onverwacht) naast de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rebecca Black - "Crumbs"

Jarenlang werd Rebecca Black uitgelachen en gekleineerd, maar dat ze de grotere persoon in kwestie is, liet ze de afgelopen jaren zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.