Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Claud – “Cuff Your Jeans”

We tipten Claud gisteren nog als een grote beer van morgen en dat wordt meteen waargemaakt. Exact een maand voor de release van Super Monster verschijnt alweer een nieuwe single, getiteld “Cuff Your Jeans”. De verwijzing naar de LGBTQ-community ligt er dan ook vingerdik op, maar de muziek van Claud spreekt ongetwijfeld een nog veel breder publiek aan. De eerste signing op het gloednieuwe label van Phoebe Bridgers, Saddest Factory Records, lijkt steeds meer op een groot succesverhaal uit te draaien.

“Cuff Your Jeans” begint met een catchy riff waarna de drum een constante wordt in het nummer. Het nummer klinkt vrij dromerig en dat heeft zo z’n redenen. Claud schreef het namelijk naar aanleiding van een koortsachtige droom waarin die de trein probeerde te nemen om een vriend te zien, maar dat mislukte steeds. Dat onbeantwoorde verlangen vindt een muzikale vertaling in “Cuff Your Jeans”, waarop Claud ook rebelleert tegenover hun overbodige levensstijl. De zachte stem van Claud wordt kracht bijgezet door de productie en dat zorgt voor een song die heel fijn in het gehoor ligt. Hoewel het verleidelijk is om gewoon naar de aangename instrumentale laag te luisteren en het nummer in z’n geheel in je op te nemen, loont het zeker de moeite ook de teksten van Claud in je op te nemen.

Super Monster verschijnt op 12 februari.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagram

De Grote Beren van Morgen 2021: Claud & Kids With Buns

Bijna elke dag ontdekken we bij Dansende Beren nieuwe acts die we vanaf dan nauwlettend in de gaten houden. Sommigen maken zo…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 22 beste muziekvideo's van 2020

Door het gebrek aan liveshows verlegden heel wat acts hun focus in 2020 en werkten ze samen met hun creatieve teams intrigerende…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.