Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Claud – “Cuff Your Jeans”

We tipten Claud gisteren nog als een grote beer van morgen en dat wordt meteen waargemaakt. Exact een maand voor de release van Super Monster verschijnt alweer een nieuwe single, getiteld “Cuff Your Jeans”. De verwijzing naar de LGBTQ-community ligt er dan ook vingerdik op, maar de muziek van Claud spreekt ongetwijfeld een nog veel breder publiek aan. De eerste signing op het gloednieuwe label van Phoebe Bridgers, Saddest Factory Records, lijkt steeds meer op een groot succesverhaal uit te draaien.

“Cuff Your Jeans” begint met een catchy riff waarna de drum een constante wordt in het nummer. Het nummer klinkt vrij dromerig en dat heeft zo z’n redenen. Claud schreef het namelijk naar aanleiding van een koortsachtige droom waarin die de trein probeerde te nemen om een vriend te zien, maar dat mislukte steeds. Dat onbeantwoorde verlangen vindt een muzikale vertaling in “Cuff Your Jeans”, waarop Claud ook rebelleert tegenover hun overbodige levensstijl. De zachte stem van Claud wordt kracht bijgezet door de productie en dat zorgt voor een song die heel fijn in het gehoor ligt. Hoewel het verleidelijk is om gewoon naar de aangename instrumentale laag te luisteren en het nummer in z’n geheel in je op te nemen, loont het zeker de moeite ook de teksten van Claud in je op te nemen.

Super Monster verschijnt op 12 februari.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saint Nomad - "Stay"

Broers Nikita, Ruslan en Yan Odnoralov hebben een nieuwe single op de wereld losgelaten. Het trio, geboren in Rusland en opgegroeid in…
AlbumsRecensies

Waltzburg - Let's All Pretend (★★★): Geen hogere wiskunde, maar de formule werkt uitstekend

Voor fans van vrolijke, melodieuze indie was het vrijdag 26 maart een feestelijke dag. De Nijmeegse formatie Waltzburg bracht namelijk hun ep…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luminous Kid - "Mountain Crystals" (feat. Phoebe Bridgers)

Tijdens een zes maanden durende reis door Zuid-Amerika kocht de Zweedse fotograaf Olof Grind een gitaar en begon hij liedjes te schrijven….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.