Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters – “The Teacher”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In het begin van dit jaar hadden we er niet al teveel op durven verwedden dat Foo Fighters met een nieuw album op de proppen zou komen. Drummer Taylor Hawkins stierf onverwacht in maart vorig jaar. Een paar maanden later overleed Virginia Hanlon Grohl, moeder van bezieler en opperhoofd van Foo Fighters Dave Grohl. 2022 was om het nog zacht uit te drukken een gitzwart jaar voor Dave Grohl. Muziek kan therapeutisch werken en zoals Foo Fighters ooit de uitlaatklep werd om het verlies van Kurt Cobain te verwerken, kroop Grohl ook dit maal in de pen om het verlies van zich af te schrijven.

Dat het thema verlies centraal staat, was ergens te verwachten. De eerder uitgebrachte singles “Rescued“, “Under You” en rockballade “Show Me How” kaarten allen het onderwerp poëtisch aan. Als leerkracht van beroep is Virginia Grohl vrijwel zeker het onderwerp van “The Teacher”. In de voorlaatste positie van het album komt “The Teacher” tevoorschijn als een episch stuk van maar liefst tien minuten. De song neemt je mee op een trip door verschillende muzikale segmenten, in plaats van de gebruikelijke Foo Fighters strofe-refrein-strofe structuur. Het anthem opent zacht met een rustige gitaar waar Grohl stilletjes zijn woorden over zingt. Gestaag bouwt het geheel op tot er een eerste opstoot van energie losbarst. Grohl zingt krachtig; ‘Try and make good with the air that’s left / Counting every minute / Living breath by breath.’ Na verschillende harde en zachte stukken afgewisseld te hebben, bouwt de song nog één keer op en barst hij uit in een overweldigend ‘Goodbye’ die door merg en been gaat. Foo Fighters blijft op deze nieuwste single hun muzikale horizon verbreden en blijft trouw aan het unieke geluid dat hen tot een van de meest invloedrijke rockbands van onze tijd heeft gemaakt.

But Here We Are ziet vrijdag het levenslicht en om dit te vieren staan ze die avond exclusief op de planken van Rock Am Ring. Zondag geven ze het beste van zichzelf op het zusterfestival Rock Im Park. Deze twee shows zijn het enige wapenfeit voor Foo Fighters voor de Europese festivalzomer. Het wordt een emotioneel weerzien met de rockers aan de Nürburgring.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 1): Van de startgrid tot de finish in een razende vaart

Het is nog vroeg in het festivalseizoen, maar onze oosterburen worden al verwend met het grootste festival dat Duitsland rijk is: Rock…
InstagramLiveRecensies

Foo Fighters @ Rock Am Ring 2023: Een feest om het leven te vieren

Nooit zijn de dagen donkerder geweest voor Foo Fighters. Het verlies van Taylor Hawkins kwam als een donderslag bij heldere hemel. 25…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Foo Fighters - But Here We Are (★★★½): Hoopvol klinkend rouwproces

Toen op een zaterdagochtend in maart vorig jaar vanuit Colombia het tragische nieuws binnensijpelde dat Taylor Hawkins niet meer was, sloeg dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.