Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters – “Under You”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We hadden het eigenlijk niet zo snel verwacht, maar sinds kort is Foo Fighters terug met nieuwe muziek. Sinds de dood van drummer Taylor Hawkins was het lange tijd niet alleen onduidelijk wanneer, maar ook of de band rond Dave Grohl zou verdergaan. Tegen alle verwachtingen in ligt er met But Here We Are toch een nieuwe plaat in het verschiet. Grohl nam op eerste single “Rescued” de drums voor zijn rekening, waardoor de vraag wie de nieuwe drummer van de groep wordt, nog even onbeantwoord blijft. Dat is overigens ook op deze nieuwe “Under You” het geval, een nummer waarin Foo Fighters zoals altijd trouw blijft aan zichzelf.

Grootse verrassingen hoef je zoals altijd niet te verwachten van de Amerikanen, maar dat neemt wederom niet weg dat “Under You” opnieuw lekker wegluistert. Het tempo ligt meteen vrij hoog en wanneer de gitaren en Grohls herkenbare stemgeluid erbij komen, krijg je al snel die typische Foo Fighters-sound door je gehoorkanalen. Deze nieuwste creatie klinkt met andere woorden als ietwat ruigere rock, maar natuurlijk blijven de mannen wel nog altijd mooi binnen de lijntjes kleuren. In de refreinen schakelen ze een paar versnellingen hoger zonder dat die een groots meebrulbaar stuk bevatten, komen ze toch groots binnen. “Under You” klinkt bij momenten zelfs een beetje zomers en lijkt op die manier het ideale festivalanthem voor een band als Foo Fighters. De fans zullen deze single alvast kunnen smaken.

But Here We Are verschijnt op 2 juni. Wie Foo Fighters graag in Europa aan het werk wil zien, kan op 2 juni richting Rock am Ring of op 4 juni richting Rock im Park.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2112 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Foo Fighters eerste headliner Rock Werchter 2024!

Door tussen de regels te lezen wisten we het eigenlijk al een hele tijd, maar nu is het ook echt helemaal officieel: Foo…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 1): Van de startgrid tot de finish in een razende vaart

Het is nog vroeg in het festivalseizoen, maar onze oosterburen worden al verwend met het grootste festival dat Duitsland rijk is: Rock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.