Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters – “Rescued”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Iets meer dan een jaar geleden kende het sprookje dat Foo Fighters heet een donderslag bij heldere hemel, want vlak voor een show in Colombia liet drummer Taylor Hawkins het leven. Gigantisch tragisch, en bijgevolg stond de muziekwereld eventjes stil. Dave Grohl en zijn kompanen planden daarom twee tributeconcerten (eentje in Londen en eentje in Los Angeles), waarbij tal van iconen, zoals Paul McCartney, Roger Taylor, Brian Johnson en Liam Gallagher een eerbetoon brachten aan de voormalig drummer van de band. Het was nadien zelfs zo dat het lange tijd onduidelijk was of Foo Fighters wel zou kunnen verder bestaan zonder de boezemvriend van bezieler Grohl, en wie er dan al dan niet voor vervanging zou zorgen. Op die laatste vraag weten we tot op vandaag het antwoord nog steeds niet, maar we kunnen wel volmondig zeggen dat de rockers gewoon doorgaan, mét een nieuwe single, een nieuwe plaat én een nieuwe tour.

Die tour kent voorlopig een exclusieve Europese datum in Duitsland, op Rock am Ring en Rock im Park, maar we kunnen hier bij ons wel al genieten van dat nieuwe streepje muziek. De drumpartijen werden door Grohl zelf ingespeeld, iets wat hem duidelijk nog altijd goed afgaat. “Rescued” voelt, mede dankzij diezelfde herkenbare screams van de frontman, dan ook aan als een vertrouwd Foo Fighters-nummer, waarin de Amerikanen eigenlijk alles wat ze te bieden hebben nog eens op tafel gooien. Een strakke drumlijn, een reeks snedige riffs, grootse refreinen en natuurlijk de uit de duizend te herkennen stem van Dave Grohl. Weinig verrassingen dus op “Rescued”, wat niet wegneemt dat het wel weer gewoon een zeer degelijk nummer is van Foo Fighters, dat het ongetwijfeld goed zal doen op zowel je favoriete radiozender als tijdens knallende concerten.

But Here We Are verschijnt op 2 juni. Wie Foo Fighters graag in Europa aan het werk wil zien, kan op 2 juni richting Rock am Ring of op 4 juni richting Rock im Park.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 1): Van de startgrid tot de finish in een razende vaart

Het is nog vroeg in het festivalseizoen, maar onze oosterburen worden al verwend met het grootste festival dat Duitsland rijk is: Rock…
InstagramLiveRecensies

Foo Fighters @ Rock Am Ring 2023: Een feest om het leven te vieren

Nooit zijn de dagen donkerder geweest voor Foo Fighters. Het verlies van Taylor Hawkins kwam als een donderslag bij heldere hemel. 25…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Foo Fighters - But Here We Are (★★★½): Hoopvol klinkend rouwproces

Toen op een zaterdagochtend in maart vorig jaar vanuit Colombia het tragische nieuws binnensijpelde dat Taylor Hawkins niet meer was, sloeg dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.