Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & Ski Aggu – “Friesenjung” (feat. Otto Waalkes)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Joost Klein mag op het gebied van ‘Hollanders met een hoek af’ de laatste twee jaar dan wel concurrentie hebben gekregen van de mannen van Goldband, hij blijft nog steeds ontzettend populair. Vooral “Wachtmuziek” van zijn vorige album Fryslân werd een dikke hit. Dat nummer alleen al haalde ondertussen meer dan vijf miljoen streams op Spotify. Het volledige album haalde er zelfs bijna 15 miljoen. Niet niks dus voor een ex-Youtuber met een turbulente jeugd. Vorige zomer leverde hij nog een dijk van een show af op zowel Rock Werchter als Pukkelpop, met telkens “Florida 2009” als emotioneel orgelpunt. Maar Joost mikt nog hoger en wil ook in andere landen scoren. Niet evident zou je denken als je in het Nederlands zingt, maar toch wil Joost de poging wagen. De laatste tijd waagt hij zijn kans alsmaar meer op de Duitse markt. Eerder dit jaar bracht Joost al het nummer “Bruder + Schwester” uit in samenwerking met memetechno-dj gladde paling. Nu voegt hij ook “Friesenjung” aan zijn Duitstalige discografie toe, een nummer dat hij maakte samen met de Duitse rapper Ski Aggu.

Het nummer maakt gebruik van een versnelde en gepitchte versie van “Friesenjung” van de Duitse cabaretier en acteur Otto Waalkes. Dat is op zijn beurt dan weer een cover van “Englishman In New York” van Sting. Kan je nog volgen? Tot zover de oorsprong van het nummer. Iets simpeler kan je “Friesenjung” van Joost en Ski Aggu het best omschrijven als de Duitse versie van “Wachtmuziek”. We horen een stevige, hyperkinetische beat, Joost die zijn beste Duits bovenhaalt en een knallend jump-einde. Een typisch Joost Klein nummer dus, zij het niet in het Nederlands, maar in het Duits. De kenmerkende productie komt ook ditmaal weer van Tantu Beats, een van de vaste waarden in het team van Joost. Of dat alles zal volstaan om de Duitse markt helemaal in te palmen is nog maar de vraag, maar wij zijn alvast zeker dat ook Nederlandstalige fans hiervan zullen smullen.

Wie Joost deze zomer aan het werk wil zien, kan terecht op Pukkelpop. Daar komt hij op zaterdag 19 augustus de mainstage onveilig maken. Op zaterdag 25 november speelt Joost voor het eerst in de Lotto Arena. Tickets daarvoor zijn nog steeds beschikbaar.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Zottegem 2024 (Festivaldag 1): Herkenbare verbindingskracht

Op een oppervlakte van 30.689 km² is het absurd hoeveel festivals er in ons landje plaatsvinden. Vorig weekend moesten we ons bijvoorbeeld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & Käärijä - "TRAFIK!"

Terugblik Eurovisiesongfestival 2023: Europa maakt kennis met met de Finse inzending Käärijä. Een kleurrijke verschijning die met zijn nummer “Cha Cha Cha”…
FeaturesFestivalnieuws

Tien tips voor een geslaagd Les Ardentes 2024!

In juli stappen hiphopartiesten van overal ter wereld in hun privéjet om aan hun jaarlijkse excursie in Europa te beginnen. De festivalhaltes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.