Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost & gladde paling – “Bruder + Schwester”

© CPU – Toon Miermans

Vorig jaar werkten Joost en gladde paling nog samen voor “Antwoord“, dat op Joosts album Fryslân verscheen, en hier is de volgende collab al. Beide heren laten zich inspireren door de internetcultuur en breken potten in hun genre: Joost bracht vorig jaar een sterk album uit en toverde in de zomer zowat elke mainstage om in een opgefokt gekkenhuis. gladde paling evolueerde in no time van onbekende en anonieme producer naar een grondlegger van een subgenre in de drum-‘n-bass. Ondertussen verkoopt hij zalen uit met zijn partyconcept Vissa en met de collega’s van Pestcore Collectief.

Als beide heren dan samen in de studio kruipen, weet je dat je muzikale absurditeit kan verwachten. Uiteraard ligt het tempo vanaf het begin betrekkelijk hoog en nog voor het nummer goed en wel gestart is, horen we een eerste drop met een ingetogen frenchcorekick. Joost verzorgt de vocals, met een tekst die ergens tussen Nederlands en Duits schommelt. De tweede drop is anders en neemt naast frenchcore ook russian hardbass mee in zijn sound. Tracks langer dan twee minuten maakt gladde paling niet meer en daar moest Joost op deze release ook aan toegeven. Voor ons mocht de gekkigheid gerust nog wat langer duren, maar aan het tempo dat gladde paling momenteel muziek uitbrengt, zal de volgende energiebom snel genoeg vallen.

Joost speelt komende zomer op Pukkelpop en Lowlands, en als je niet meer zo lang wil wachten kan je hem op 8 april al aan het werk zien op Paaspop. Wil je losgaan op gladde paling? Dan kan je terecht op Rampage Total Takeover (10 maart), Pestival (18 maart) of Vissa Royale (26 april).

Joost: Facebook / Instagram
gladde paling: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost - "Europapa"

Zijn naam is Klein, maar zijn dromen groot. Heel groot, want binnen een paar weken mag Joost Klein het podium van het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MCR-T & Joost - "Buurman Uit Berlijn"

Al te serieus zijn de klanken die de Duitse MCR-T naar buiten brengt niet altijd, maar dat je er een feestje op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.