Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost – “Wachtmuziek”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De echt gigantische hype rond Joost Klein lijkt de afgelopen maanden een beetje te zijn gaan liggen, maar dat betekent niet dat die binnen de kortste keren weer levendiger dan ooit kan zijn. Zo werkt de jonge Nederlander hard aan een nieuwe plaat, die binnen afzienbare tijd het levenslicht zou moeten zien. Het ziet er op muzikaal vlak dan ook naar uit dat hij zijn gekke YouTube-imago een beetje achterwege lijkt te laten, en zijn nummers serieuzer dan ooit neemt. Een mooi voorbeeld daarvan was het pakkende “Papa en Mama“, dat zelfs een beetje naar The Strokes neigde. Ook het nieuwe “Wachtmuziek” klinkt anders dan je zou verwachten, al grijpt ook dit nummer je meteen naar de keel.

Mocht je naar het nummer luisteren zonder er al te veel aandacht aan te besteden, dan kan “Wachtmuziek” door het hoempapagehalte misschien een beetje belachelijk klinken, maar als je de tekst erbij neemt, krijgen we wederom een kleurrijk tripje door Joosts donkere gedachtengang. ‘Als het je te veel wordt / En het je te veel wordt / En je hebt een hoop verdriet’ of de dood van zijn ouders en hoe hij dat ervaarde; het komt allemaal aan bod. Op het gehoor klinkt “Wachtmuziek” dus als een plezant dansnummertje, maar tekstueel zitten er een hoop tranen en pijn verstopt in het nummer. ‘Ik heb een ziekte / ’t Is een hele specifieke / Ben altijd in paniek en ze hebben geen therapie’. Een muzikale schreeuw om hulp, die gigantisch hard binnenkomt.

Wie Joost live aan het werk wil zien heeft de komende maanden keuze te over. We R Young (25 mei), Gladiolen (3 juni), Rock Werchter (3 juli), Rock Zottegem (9 juli) en OLT Rivierenhof (23 juli) pronken voorlopig op zijn tourposter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joost - "Europapa"

Zijn naam is Klein, maar zijn dromen groot. Heel groot, want binnen een paar weken mag Joost Klein het podium van het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MCR-T & Joost - "Buurman Uit Berlijn"

Al te serieus zijn de klanken die de Duitse MCR-T naar buiten brengt niet altijd, maar dat je er een feestje op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.