Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey – “Say Yes to Heaven”

© CPU – Chris Stessens

Lana Del Rey kan sinds de release van Norman Fucking Rockwell! voor sommige mensen niets meer verkeerd doen. De uiterst serene en kalme muziek die ondertussen rijkelijk werd uitgewerkt over vier langspelers is voor anderen dan weer te veel van het goeie. Alsof de Amerikaanse die ene fenomenale plaat blijft uitmelken, zonder nog eens vernieuwend of verrassend uit de hoek te komen. Oké, we moeten toegeven dat “A&W” van eerder dit jaar wel uit onverwachte hoek kwam. Was het een opzet naar een nieuwe Lana Del Rey? Nee toch niet, want Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd was opnieuw voor het grootste deel meer van hetzelfde.

Wie Lana Del Rey al lang kent, die is misschien ooit al eens op “Say Yes to Heaven” gebotst aangezien er al tien jaar stukjes van het nummer rond gaan op het internet. Het lied werd namelijk al opgenomen voor Ultraviolence in 2013, maar verscheen niet op die plaat. Ten tijde van Honeymoon verscheen het lied uiteindelijk volledig op het internet, al werd het ook niet uitgebracht als deel van die langspeler. Nu heeft Del Rey wel ingestemd om het lied uit te brengen en kunnen haar fans eindelijk in legale wateren van de ballade genieten.

“Say Yes to Heaven” is een kalm liedje waarop de gitaar en haar herkenbare stem de leiding voor hun rekening nemen, en dat klinkt heel dromerig en melancholisch. Het is dus een typische Lana Del Rey-track waarbij je in de verte wat samples hoort die wat doen denken aan die op “Off to the Races”. Het tien jaar oude nummer ligt exact in hetzelfde laantje van wat Lana Del Rey de afgelopen vijf jaar heeft uitgebracht, dus het is wederom niet verrassend, maar op zich wel mooi.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Alma Mater" (feat. Lana Del Rey)

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.