Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey – “A&W”

© CPU – Chris Stessens

Lana Del Rey fungeert al een kleine tien jaar als godin voor een bepaalde groep muziekliefhebbers en daar valt best wel wat voor te zeggen. Het alter ego van Elizabeth Woolridge Grant heeft natuurlijk in eerste plaats een reeks fantastische hits op haar palmares staan, maar het is daarnaast vooral het wereldje dat de Amerikaanse rond haar muzikale project wist te hangen dat zo intrigerend is. Jammer was het de laatste jaren wel dat Lana een beetje in herhaling begon te vallen; op Chemtrails Over The Country Club viel dat op zich nog mee, maar Blue Banisters bleek uiteindelijk gewoon meer van hetzelfde. Sinds die laatste plaat verscheen bleef het een dik jaar stil rond de zangeres, maar ook daar komt nu verandering in. Dit voorjaar verschijnt met Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd alweer Lana’s negende plaat, de titeltrack was alvast een hitje. Is ze bij deze dan helemaal terug? Het nieuwe “A&W” doet alvast vermoeden van wel.

Met meer dan zeven minuten op de klok lijkt de nieuwste creatie van Lana Del Rey niet meteen een hapklare brok, maar achteraf gezien vliegt het nummer sneller voorbij dan gedacht. “A&W” begint weliswaar weinig verrassend: dromerige instrumentatie en de melancholisch getinte stem van de zangeres waren al meer dan eens de hoofdingrediënten. Toch heb je al snel het gevoel dat er op de achtergrond iets zit te borrelen, meer bepaald in een ietwat elektronische vorm. De single bloeit geleidelijk aan ook open in die richting, waardoor we zelfs een nogal onverwachtse plottwist op ons bord krijgen. We krijgen dus Lana van een geheel andere kant te horen, want begeleid door doordringende beats krijgen we een nieuw soort zwoel te horen. Met af en toe een subtiele glitch, een industriële echo en uiteindelijk zelfs een Beyoncé-achtige beat neemt Lana Del Rey ons dus mee doorheen verschillende fases in eenzelfde nummer. Van de herkenbare melancholie tot een fikse dosis bad bitch-energie; misschien wel de interessantste release van de Amerikaanse in lange tijd deze “A&W”.

Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd verschijnt op 24 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2144 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Alma Mater" (feat. Lana Del Rey)

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.