Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence + The Machine – “Mermaids”

© CPU – Jan Van Hecke

Florence + The Machine is al enige tijd een gekende en geliefde band. De teksten die vaak terugkoppelen naar de natuur hebben vaak iets spiritueels en de sterke en unieke stem van de frontvrouw maakt dat die teksten nog harder binnenkomen. Dat in combinatie met de energieke liveshows, waarbij de herkenbare rosse haardos van Florence Welch heen en weer raast over en voor het podium, zorgt voor nog wat extra overtuigingskracht. Debuutalbum Lungs mocht enkele jaren terug tien kaarsen uitblazen en ook Ceremonials telt intussen ruim tien levensjaren. Dance Fever, de jongste van vijf, wordt in mei één jaar oud en dat wordt nu al gevierd met  een ‘Complete Edition‘. Daarop zijn er herwerkingen van “King“, “My Love” en “Cassandra” terug te vinden, waarbij ze als gedicht (met beperkte muzikale begeleiding) worden gebracht, en ook het nieuwe “Mermaids”.

Het nieuwe nummer opent met wat donkere, dreigende tonen en hoog engelengezang van Welch. Een beklijvende mix die voor opluchting zorgt wanneer de piano voor verlossing zorgt. Er komen na een goeie minuut opnieuw dreunende tonen die het tempo van het lied een beetje opdrijven. De eerste twee minuten zijn op die manier dus zeer cool, maar dan zitten we nog niet eens aan de helft en wordt er iets teveel op hetzelfde nageltje geklopt. De tekst wordt gebracht op een manier die tussen gesproken en gezongen schommelt, wat eventjes magisch overkomt, maar na een tijdje blijven we wat op onze honger zitten. In de eerste helft lijkt er opgebouwd te worden naar een krachtige apotheose die wat wegheeft van “Mother” of “Breath of a Life”, maar deze ontbreekt. “Mermaids” begint zeer veelbelovend, maar weet die belofte niet waar te maken.

Op zondag 20 augustus staat Florence + The Machine op Pukkelpop.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1233 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Balthazar vervangt Florence + the Machine op Pukkelpop

Slecht nieuws voor de fans van Florence + the Machine die hun Pukkelpop-ticket al in hun broekzak zitten hadden. Het festival ging…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche verder aan met Florence + The Machine en The Killers!

Het festivalnieuws is de afgelopen weken amper bij te houden, en al zeker niet meer nu ook Pukkelpop in gang geschoten is….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.