Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence + the Machine – “King”

© CPU – Sven Michiels

Het was al een hele tijd stil rond Florence + the Machine, maar sinds vorige week stuurde frontvrouw Florence Welch terug een teken van leven de wereld in. Ze verstuurde postkaartjes naar fans doorheen het Verenigd Koninkrijk in de vorm van tarotkaarten. Onderaan stond er in grote letters ‘KING’, en zo ging de bal al snel aan het rollen. De website van de band werd omgetoverd tot een soort lege tabel, waarin datzelfde postkaartje een van de vijftien vakjes invulde. Een officiële bevestiging is er vooralsnog niet, maar het ziet er dus naar uit dat er een nieuwe plaat op komst is (die volgens de geruchten de titel Chapter 1 zal dragen), met vijftien nummers op de tracklist en met “King” als eerste single.

Op een volledige plaat blijft het dus nog even wachten, maar met het iets minder dan vijf minuten durende “King” houdt Florence ons zeker even zoet. Het ziet ernaar uit dat de Britse na het ietwat euforische High as Hope terug wat grootser en bombastischer zal gaan klinken, gezien het nieuwe hoofdstuk van start gaat met een donkere baslijn en een zweempje mysterie. Geleidelijk aan bloeit de single dan grootser open, onder vanzelfsprekende leiding van de stem van de zangeres. Net zoals de tekst al doet vermoeden, komt ze bijzonder zelfverzekerd voor de dag, waardoor je nog makkelijker wordt meegesleept in haar verhaal. Als ze na verloop van tijd dan haar keel helemaal openzet, weten wij bijna zeker dat het vijfde album van Florence + the Machine er weer eentje wordt om in te kaderen.

Chapter 1, als de plaat al zo heet, wordt verwacht in de maand mei.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1695 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche verder aan met Florence + The Machine en The Killers!

Het festivalnieuws is de afgelopen weken amper bij te houden, en al zeker niet meer nu ook Pukkelpop in gang geschoten is….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Florence + The Machine - Dance Fever (★★★½): De logische vijfde

Ergens is het altijd jammer als een artiest bij het grote publiek vooral bekend staat om een remix, een cover of een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.