Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sgt. Lesley – “Moonstones”

© CPU – Jan Van Hecke

Sgt. Lesley is een vierkoppige band uit Hasselt die zijn muziek omschrijft als ‘dreamy indiepop’. Opkomend Belgisch talent dus, zo bleek ook uit hun deelname aan Humo’s Rock Rally in 2022. Hier bemachtigden ze een ticket voor de finale in de Ancienne Belgique. Ze veroverden niet de eerste plaats, maar wel enkele harten. De eerste single loste de band al in 2021, en nu, twee jaar later, komt de release van hun debuut-ep steeds dichterbij. “Moonstones” is het tweede lied dat op deze ep zal te vinden zijn, naast nieuwe nummers en het reeds uitgebrachte “Would You“.

Het nummer begint en zorgt onmiddellijk voor een dromerige sfeer. De dansbare drums, het aanstekelijke geluid van afwisselende gitaarriffs en zoete synths maken dat deze single de perfecte soundtrack is voor een zomeravond. De zachte, nostalgische sfeer past perfect bij het genre van indiepop waar artiesten zoals Tame Impala het grote voorbeeld zijn. Voor de aandachtige luisteraars valt ook het baslijntje op, dat het hele nummer ondersteunt. Niet alleen instrumentaal zit het goed, ook de zang is aangenaam om naar te luisteren. De vocale harmonieën doorheen het nummer zijn een verfrissend element. De tekst is eenvoudig, maar in die eenvoud schuilt net de kracht. Na enkele keren luisteren zal je gegarandeerd het refrein al meezingen met dit zweverige nummer van Sgt. Lesley. Een ‘moonstone’ of een maansteen is een prachtige edelsteen, net als dit nummer.

Het is zeker dat we nog zullen horen van deze band in de toekomst. Momenteel staan er zelfs al enkele tourdata op de agenda. Zo zal je hen aan het werk kunnen zien op 20 april in Cafee Cabron, op 3 mei in Café Café en op 12 mei in Wilde Westen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Sgt. Lesley - "Dorian Gray"

Sgt. Lesley is een muzikaal project van vier vrienden die elkaar ontmoetten in Hasselt. Ongeveer een half jaar geleden speelde ze hun…
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sgt. Lesley - "Treefriends"

Nog geen maand geleden speelde Sgt. Lesley hun allereerste optreden in het jeugdhuis van Herk-de-Stad voor de wedstrijd van Sound Track. Vandaag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.