Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Sgt. Lesley – “Dorian Gray”

© CPU – Jan Van Hecke

Sgt. Lesley is een muzikaal project van vier vrienden die elkaar ontmoetten in Hasselt. Ongeveer een half jaar geleden speelde ze hun eerste liveshow ooit in een Limburgs jeugdhuis en eind april 2022 stonden ze in de Ancienne Belgique voor de finale van Humo’s Rock Rally. Daar kaapte Sgt. Lesley helaas geen prijs weg, maar de band wist wel indruk op ons en het publiek te maken. Vandaag brengen de vier jongeheren ons in première nieuwe single “Dorian Gray”, die ons in hun livesets al deed wegdansen in een eigen droomwereld.

De intro windt er geen doekjes om. Een mix van herkenbare Sgt. Lesley-elementen – woorden als dromerig, plezierig, zweverig mogen zeker niet ontbreken – zetten “Dorian Gray” in. De meeslepende synths, een luchtig gitaarriedeltje en dansbare drums worden het leidmotief van een licht melancholisch nummertje. De vocals hebben de instrumentatie nodig om tot hun recht te komen, maar eenmaal het refrein in aantocht is, valt alles in zijn plooi. Zoals Oscar Wilde door Dublin en Parijs flaneerde, zien we ook wel een ‘dandy’ kantje aan het lied. Eeuwig zoekend naar een oplossing voor het spleen dat de wereld met zich meebrengt. De meer ‘a capella’ gerichte stukjes nemen de flow soms weg uit het nummer, maar in z’n geheel helpt “Dorian Gray” wel naar die zoektocht en wordt onze melancholie omgezet in een voldoeninggevende nostalgie die nog moet komen. Heel veel zorgen moeten we ons voorlopig echter niet maken. Het recept van Sgt. Lesley werkt: zalig zoet in zijn eenvoud, spannend genoeg om te blijven luisteren. We volgen het advies op: ‘So keep on playing Dorian Gray’. Vergeet zeker ook niet de zonovergoten clip te bekijken die bij het nummer hoort en het geheel afmaakt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sgt. Lesley - “Moonstones”

Sgt. Lesley is een vierkoppige band uit Hasselt die zijn muziek omschrijft als ‘dreamy indiepop’. Opkomend Belgisch talent dus, zo bleek ook…
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sgt. Lesley - "Treefriends"

Nog geen maand geleden speelde Sgt. Lesley hun allereerste optreden in het jeugdhuis van Herk-de-Stad voor de wedstrijd van Sound Track. Vandaag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.