Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sgt. Lesley – “Treefriends”

Nog geen maand geleden speelde Sgt. Lesley hun allereerste optreden in het jeugdhuis van Herk-de-Stad voor de wedstrijd van Sound Track. Vandaag brengt het viertal uit Hasselt hun eerste single uit. Met invloeden als Beach Fossils en Tame Impala maken ze zweverige indierock met dromerige harmonieën.

Het nummer begint met melancholische synths en leuke drums. Terwijl een paar gitaarakkoorden de zoete zang inleiden, krijgen we een beschrijving van iemand die het helemaal voor elkaar heeft. Toch loopt hij met z’n hoofd naar beneden. Later maakt het liedje duidelijk dat het om ‘de blues’ gaat, liefdesverdriet dus. Dan maar terug naar het bekende, daar is het veilig. De muziek en de boodschap gaan hand in hand in de compositie. Heel complex is het allemaal niet, maar het werkt aanstekelijk en zelfs een beetje traag dansbaar. Sgt. Lesley haalt de juiste klanken aan om mee te gaan op hun golf. “Treefriends” is een luchtige, eerlijke track die doet uitkijken naar de rest van hun verhaal.

Voorlopig is er geen nieuws over andere releases of eventueel een ep of album, maar we zouden hier alleszins niet om klagen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GUM & Ambrose Kenny-Smith – “III Times”

Jay Watson, de livedrummer van Tame Impala en sleutelfiguur van Pond, heeft een nieuw album klaarstaan voor zijn muzikaal alter ego GUM….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dua Lipa - Radical Optimism (★★★): Geluk begint bij jezelf

Het is in tijden van TikTok-hitjes, Instagram-artiesten en Swiftiaanse monopolies eerder een uitzondering dan de regel, maar er bestaan wel degelijk nog…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Justice - Hyperdrama (★★★★): Terugkeer om U tegen te zeggen

De kans dat je sinds midden jaren 00 al eens de dansbenen gestrekt hebt op een nummer van het Franse danceduo Justice,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.