Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Body Type – “Holding On”

Voor zij die de line-up van Rock Werchter al eens onder de loep hadden genomen, is Body Type misschien geen ontdekking meer. Voor zij die dat nog niet deden, graag even een kleine introductie. De Australische band bestaat uit vier dames die graag plezier maken; iets dat zich vertaalt in hun muziek. Het viertal vindt namelijk het midden tussen surfrock en plezante garagerock, met de nodige dosis afkeer van het systeem. Sinds er vorig jaar een debuutplaat uitkwam onder de noemer Everything Is Dangerous But Nothing’s Surprising, zit de trein ook echt op de rails. Zoals gezegd staan er komende zomer een aantal mooie podia op de tourposter, maar er komt met Expired Candy meteen ook een tweede plaat aan!

Genoeg redenen om te vieren dus en daarom brengt Body Type met “Holding On” nog eens een fijne single uit. Zoals het het genre beaamt, duurt ook deze creatie geen drie minuten, maar dat betekent bijgevolg ook dat er geen tijd is om rond de pot te draaien. Zo komt het zonnetje meteen van achter de wolken wanneer de zomerse gitaren hun intrede maken. Langs een kant voelt “Holding On” heel erg ‘doet-het-zelf’ en rammelend aan, maar daarin schuilt ook de charme van het nummer. Doe daar nog eens bij dat het geheel heel toegankelijk in elkaar zit en je krijgt gewoon een erg tof lied. Body Type zorgt er met andere woorden voor dat stilzitten niet tot de opties behoort, waardoor we er nu al naar uitkijken om in het zonnetje te bewegen op hun muziek. De festivalzomer is nabij!

Expired Candy verschijnt op 2 juni. Op donderdag 29 juni staat Body Type op The Slope op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single iann dior - "Holding On"

Aan iann dior is momenteel geen ontsnappen meer aan. De Amerikaan met Puerto Ricaanse roots staat nu al een tijdje samen met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.