Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fortress – “Holding On”

© CPU – Larissa Zenner

Na nummers als “Do It Again” en “Moonchild” kwam het trio van Fortress vorig jaar met een eerste ep. Het vervolg zit er al aan te komen en daar kregen we enkele maanden terug al een eerste voorsmaakje van. De donkere elektropop komt tot stand door Hanne Torfs, Joppe Vanwetswinkel en Nils Tijtgat. De frontvrouw is ook terug te vinden in School Is Cool en in de band van Dressed Like Boys, maar maakt ook solo muziek onder de naam Holy Hannah. Tijtgat speelt niet alleen bas, maar programmeerde ook een strakke lichtshow, die ze als vierde bandlid zien tijdens hun energieke concerten. Fortress heeft dus heel wat te bieden, maar heeft het grote publiek nog niet bereikt. Wie weet komt daar met “Holding On” verandering in.

Zo nu en dan kunnen we onszelf helemaal verliezen in electropop en bij ‘Holding On” is dat zeker het geval. De meeslepende muziek is op meerdere niveaus vervlochten met de vocals van Hanne Torfs waardoor er een surreële mix ontstaat die op een aantrekkelijke manier uitnodigt tot dansen. Tijdens het luisteren van “Holding On” kan je de flitsende lichtshow haast op je gezicht voelen en beelden we ons spontaan in hoe we hierop zweterig staan te dansen in een of andere donkere club. Fortress toont zichzelf nog eens van hun sterkste kant op “Holding On” en doet ons afvragen waarom de groep nog geen grotere fanbase heeft.

Op 14 mei speelt Fortress in Kavka Oudaan in Antwerpen en op 7 augustus kan je het trio (gratis) aan het werk zien op de Fonnefeesten in Lokeren.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1210 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Sultan - "Fortress" (feat. Julia Stone)

Er zijn zo van die artiesten die in hun thuisland gigantisch populair zijn, terwijl de rest van de wereld met moeite van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Holy Hannah - "Human Touch"

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’, een gezegde dat zo versleten is als dat de straat oud is, maar daarom niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Body Type - "Holding On"

Voor zij die de line-up van Rock Werchter al eens onder de loep hadden genomen, is Body Type misschien geen ontdekking meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.