LiveRecensies

King Hiss @ Trix (Club): Onschadelijk slangenvergif

© CPU – Senne Houben

King Hiss mag met recht en rede een van onze meest hardwerkende metalbands genoemd worden. Op een carrière van tien jaar releaseten de West-Vlamingen drie albums en een ep. Omwille van de aanslepende coronapandemie was na Earthquaker het vet van de soep. Het abrupte afscheid zorgde voor een krop in de keel, maar het is niet zo dat we de leden afzonderlijk niet meer gaan zien. Zanger Jan Coudron en drummer Jason Bernard vormen samen met Guillaume Lamont (RHEA, Hideous) en Hanne Vandekerckhove (Aarde Aan Daan) de ninetiescoverband Pablo Honey. Gitarist Josh Fury stortte zich dan weer op zijn West-Vlaamse blackmetalband Dudsekop, terwijl bassist Dominiek Hoet zich bezighoudt met Studio Scampi. Voor de eerste van drie afscheidsshows werden twee lokale topbands opgetrommeld en werd het een ellenlange verbroederingsavond.

https://www.instagram.com/p/CokCZYro6LE/

De Antwerspse metalband Temptations for the Weak is in metalmiddens een goed bewaard geheim. Het vijftal combineert thrashmetal met metalcore waardoor de sound Amerikaans aanvoelt. Vorig jaar releasete de band met Fallen From The Stars een album dat de naamsbekendheid zal doen groeien. Omwille van vertragingen met het openbaar vervoer kregen we niet de kans om te zien wat de metalheads volledig in hun mars hadden. Desalniettemin waren de resterende twintig minuten iets teveel van hetzelfde. Met nummers als “Become You” weet Temptations for the Weak hoe ze strakke songs moet schrijven. Het ontbrak ze echter aan melodieeën om in ons geheugen te blijven plakken. Ondanks dat de aanwezigen grotendeels een bevriend publiek waren, bleef de schwung er zo wat uit. Frontman Jadran Beauprez deed zijn stinkende best om het iedereen naar hun zin te krijgen. Door de mix van (komische) Antwerpse en (serieuze) Engelstalige bindteksten viel zijn acts soms in het water. Temptations for the Weak bewees al bij al dat ze als genreband een half uur deftig kan rammen. De thrashy riffs en drumroffels waren volgens het boekje, maar daarom niet minder impressionant.

Temptations for the Weak speelt de komende weken in verschillende line-ups met onder andere Bizkit Park en dat op 30 april in Kavka, 13 mei op Goera Rock, 3 juni in Snuffel Hostel en 10 juni in Jeugdhuis Asgaard.

© CPU – Senne Houben

De spacerockers van Tangled Horns leken een hele tijd van de aardbol verdwenen te zijn, maar is achter de schermen druk bezig aan de opvolger van Superglue for the Broken. De single “Susped Animation” is intussen ook al twee jaar oud, maar eind januari zorgde “Tick” voor licht aan het einde van tunnel. Voor een potje modder smijten moesten we vanavond bij Tangled Horns zijn. Zanger en krullebol Tim Van de Plas nam zichzelf niet al te serieus, maar bij ronkerige stonerrock mag het iets luchtiger zijn. Ook het publiek had er zin in om zich te laten vermorzelen door smeuïge riffs en trage stampbewegingen. Qua sound leunt Tangled Horns bovendien dichter aan bij King Hiss, waardoor de occasionele gitaarliefhebbers sneller aan hun trekken kwamen. Het scheelde daarentegen niet veel of de stonerrockers mochten de eerste moshpit van de avond op hun conto schrijven. Wij onthouden vooral machtige uitvoeringen van het nieuwe “Tick” en “Suspended Animation”. Zodoende wist Tangled Horns het “Momentum” naar een nieuwe release vast te klemmen.

© CPU – Senne Houben

Door zelf de soundcheck te doen, bewees King Hiss voor de duizendste maal dat geen enkel kleinood hen teveel gevraagd is. Zelfs wanneeer het ietsje meer mocht zijn, hielden de bandleden zich trouw aan hun hardcoreverleden. Voor een afscheidshow was er spijtig genoeg niet bijster veel volk op de been, maar diegenen die er wel waren zwaaiden de band broederlijk uit. Niettemin begrepen we na vanavond ergens wel waarom King Hiss de strijdbijl begraaft. Het anthem “Snakeskin” zat bijvoorbeeld vroeg in de set, maar het leek erop of de bandleden met hun gedachten ergens anders zaten. Een poosje geleden had zanger Jan Coudron last van stemproblemen en deze waren ook nog niet volledig van de baan. Zijn vinnige dansbewegingen maakten hem echter tot een geboren frontman. Verder speelde band een meer dan solide set waarin elk album aan bod kwam. De ‘wild action’ bleef nagenoeg uit.

Wanneer Tangled Horns-gitarist Dennis Van Der Auwera de band vervoegde voor een dansnummertje, veerde King Hiss pijlsnel recht. Drummer Jason Bernard zat ook mentaal vastgeroest aan zijn drumstel en deelde vanavond de hardste tikken uit. Verder zorgden de riffs van “Endorphine” en “Monolith” voor stevig geheadbang. Iedereen had het meer dan duidelijk naar hun zin want ook aan de bar bleef het achteraf gezellig druk. Op die manier illustreerde King Hiss dat muziek maken zowel een professionele als vriendschappelijke bezigheid kan zijn. Het gat dat ze achterlaten zal wellicht niet onmiddellijk opgevuld worden, al zijn we er zeker van dat hun nalatenschap meer dan genoeg gitaarbands zal inspireren om te doen wat ze graag doen. Voor de laatste show op Antwerpse bodem mochten we ons een uur lang laven aan muzikaal slangenvergif, maar ons met verstomming doen slaan zat er spijtig genoeg niet meer in.

King Hiss speelt morgen (24/03) een Kortrijkse thuismatch in Wilde Westen met Your Highess als support. De definitieve afscheidsshow gaat op 31 maart door in N9, Eeklo. Cobra The Impaler mag de zaal opwarmen.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Facebook / Instagram / Website

Related posts
InstagramLiveRecensies

Dogstar @ Trix: Van de cinema naar het podium met Keanu Reeves

Dogstar doet niet meteen een belletje rinkelen bij het grote publiek. Met Keanu Reeves heeft het trio nochtans een regelrechte Hollywood-ster in…
InstagramLiveRecensies

Benson Boone @ Trix: Stemwonder en posterboy

Als er fans al in de vroege ochtenduren voor de zaal gaan kamperen, dan weet je dat je met een waar tieneridool…
InstagramLiveRecensies

Tiny Habits @ Trix (Club): Klein maar fijn

Hun debuutalbum ligt pas volgende week in de rekken, maar Tiny Habits trekt er al een tijdje op uit om die release…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.