Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tangled Horns – “Suspended Animation”

Tangled Horns bracht in 2018 het fenomenale Superglue For The Broken uit en daar werd elke gitaarliefhebbende muziekliefhebber enorm blij van. Dat Tangled Horns niet verdient waar ze recht op hebben, dat is een discussie die we niet gaan winnen. Toch blijft deze steengoede liveband gewoon doen waar ze goed in zijn, zonder om te kijken. Tegenslagen bestaan niet als muziek je passie is.

Vandaag tovert Tangled Horns tijdens Coronatijden de nieuwe single “Suspended Animation” uit hun mouwen. Alles is vanuit hun ‘kot’ opgenomen en onder het mom van ‘een naaimachine kan een ritme aangeven’ is dit een enorm leuke en tegelijk passende single geworden. Niet de scheurende gitaren, maar een vrij ingetogen nummer waar elk instrument zijn tijd en ruimte krijgt. De ingetogen drum wordt begeleid door een stevige baslijn en de twee gitaristen mogen op een of andere bluesy manier hun ding doen. Zanger Tim Van de Plas laat hier weer horen dat hij tot een van de beste zangers behoort in het genre.

Tangled Horns heeft niet direct plannen voor een nieuwe plaat, maar lijkt ons de wereld te willen verblijden met wat nieuwe muziek. Dat is aardig gelukt, al is het misschien een rustigere versie dan wat we gewend zijn. Toch is dit in combinatie met de leuke clip een nummer dat perfect getimed is.

Website / Facebook 

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unschooling - New World Artifacts (★★½): Flipperkastsyndroom speelt parten

Toen we de bio van de Normandische band Unschooling voor het eerst lazen, stond het water vrijwel meteen in onze mond. Het…
LiveRecensies

Backyard Festival 2023: Muzikale hittegolf

September wordt in de muziekwereld traditioneel gezien als de overgangsmaand tussen het buiten- en het binnenprogramma. De poppodiums openen weer hun deuren,…
LiveRecensies

Oracle Sisters @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Terug naar de jaren '70

Oracle Sisters is een muziekgroep die oorspronkelijk uit Parijs komt en bestaat uit twee jeugdvrienden, Lewis Lazar en Christopher Willatt, samen met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.