Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi – “How I’m Feeling Now”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is best indrukwekkend om te zien wat voor een gigantische groei Lewis Capaldi op relatief korte tijd heeft doorgemaakt. En toch gaat het eigenlijk niet zo goed met de Schotse singer-songwriter. Afgezien van het feit dat de man een aantal shows moest uitstellen door ziekte, heeft hij tegenwoordig alsmaar meer last van de gevolgen van het syndroom van Gilles de la Tourette en speelt ook een angststoornis hem parten. Toch schaamt Lewis zich daar allemaal niet voor, want zo geeft hij binnenkort aan de hand van een Netflix-documentaire getiteld How I’m Feeling Now een inkijk in zijn leven. Samen met die docu brengt de man nu ook het gelijknamige nummer uit, dat net zoals wereldhit “Forget Me” en “Pointless” op zijn nieuwe album Broken By Desire To Be Heavenly Sent zal prijken.

Een paar weken geleden liet Lewis Capaldi een vol Sportpaleis al meezingen met “How I’m Feeling Now”; toen werd met andere woorden al duidelijk dat de Schot opnieuw een hit te pakken heeft. Zijn nieuwste creatie is weliswaar weinig verrassend, gezien het nummer volledig in lijn ligt met alles wat de man al maakte. Met een akoestische gitaar en zijn herkenbare stemgeluid bouwt hij op naar een meezingbaar refrein, waarin hij wederom een aantal keer uithaalt. Dat gebeurt over strijkers die ook hun intrede maken en van “How I’m Feeling Now” een grootse popballade maken, maar dan zonder echt plat te klinken. Het is namelijk dankzij die uithalen dat er wel degelijk een soort emotie voelbaar is in het nummer. Emotioneel en hoopvol tegelijkertijd, maar ook bijzonder radiovriendelijk; de combinatie waarmee Lewis Capaldi al héél ver is geraakt.

Broken By Desire To Be Heavenly Sent verschijnt op 19 mei. How I’m Feeling Now staat vanaf 5 april op Netflix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2041 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Lewis Capaldi lost vijf nieuwe nummers op deluxeversie van Broken By Desire To Be Heavenly Sent

2023 was een bewogen jaar voor Lewis Capaldi. Niet alleen bracht de immens populaire singer-songwriter zijn tweede album Broken By Desire To Be…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lewis Capaldi - Broken By Desire To Be Heavenly Sent (★★½): Lichtpuntjes in het tranendal

Nog niet zo heel lang geleden doorkruiste vader Mark Capaldi met regelmaat Schotland. Aan zijn zijde zoonlief Lewis, want die wilde graag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.