Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi – “How I’m Feeling Now”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is best indrukwekkend om te zien wat voor een gigantische groei Lewis Capaldi op relatief korte tijd heeft doorgemaakt. En toch gaat het eigenlijk niet zo goed met de Schotse singer-songwriter. Afgezien van het feit dat de man een aantal shows moest uitstellen door ziekte, heeft hij tegenwoordig alsmaar meer last van de gevolgen van het syndroom van Gilles de la Tourette en speelt ook een angststoornis hem parten. Toch schaamt Lewis zich daar allemaal niet voor, want zo geeft hij binnenkort aan de hand van een Netflix-documentaire getiteld How I’m Feeling Now een inkijk in zijn leven. Samen met die docu brengt de man nu ook het gelijknamige nummer uit, dat net zoals wereldhit “Forget Me” en “Pointless” op zijn nieuwe album Broken By Desire To Be Heavenly Sent zal prijken.

Een paar weken geleden liet Lewis Capaldi een vol Sportpaleis al meezingen met “How I’m Feeling Now”; toen werd met andere woorden al duidelijk dat de Schot opnieuw een hit te pakken heeft. Zijn nieuwste creatie is weliswaar weinig verrassend, gezien het nummer volledig in lijn ligt met alles wat de man al maakte. Met een akoestische gitaar en zijn herkenbare stemgeluid bouwt hij op naar een meezingbaar refrein, waarin hij wederom een aantal keer uithaalt. Dat gebeurt over strijkers die ook hun intrede maken en van “How I’m Feeling Now” een grootse popballade maken, maar dan zonder echt plat te klinken. Het is namelijk dankzij die uithalen dat er wel degelijk een soort emotie voelbaar is in het nummer. Emotioneel en hoopvol tegelijkertijd, maar ook bijzonder radiovriendelijk; de combinatie waarmee Lewis Capaldi al héél ver is geraakt.

Broken By Desire To Be Heavenly Sent verschijnt op 19 mei. How I’m Feeling Now staat vanaf 5 april op Netflix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1750 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lewis Capaldi - Broken By Desire To Be Heavenly Sent (★★★): Lichtpuntjes in het tranendal

Nog niet zo heel lang geleden doorkruiste vader Mark Capaldi met regelmaat Schotland. Aan zijn zijde zoonlief Lewis, want die wilde graag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi - "Wish You The Best"

Je mag vinden wat je wilt van Lewis Capaldi en zijn muziek, maar het parcours dat de jonge Schot op korte termijn…
InstagramLiveRecensies

Lewis Capaldi @ Sportpaleis: Emotionele boodschappen in komisch jasje

Zijn debuutplaat Divinely Uninspired to a Hellish Extent uit 2019 deed de carrière van Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi ontploffen. Superhit “Someone You…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.