Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi – “Forget Me”

© CPU – Stijn Verbruggen

Waar 2019 het jaar van Lewis Capaldi was, had 2021 het grote jaar van de bevestiging moeten worden. In januari vorig jaar beloofde hij ons binnen afzienbare tijd nieuwe muziek, met als mikpunt de kerstperiode. Helaas gebeurde er zoveel in de wereld (lees: een pandemie) en nam het maken van een opvolger van Divinely Uninspired To A Hellish Extent iets meer tijd in beslag dan gedacht. Maar kijk, ondertussen zijn we september 2022 en daar is dan eindelijk het startschot van een nieuw hoofdstuk. Opnieuw ietsje later dan gedacht, want toen de man afgelopen zomer op tour trok en bijvoorbeeld op Rock Werchter speelde, was dat nog steeds zonder nieuw materiaal. Hoe dan ook wordt er met “Forget Me” al snel duidelijk dat de goedlachse Schot zijn streken nog niet is verleerd.

Met deze nieuwste creatie leren we echter wel meteen dat Capaldi in zijn nieuwe hoofdstuk ietwat duidelijker de catchy popkaart trekt. Zo is het een zomerse doch melancholische piano die ons samen met een beat al snel laten meeknikken, al valt toch vooral op dat de Schot meer dan ooit zijn stem op andere manieren gebruikt dan dat we van hem gewend waren. Zo haalt hij wel nog steeds op zijn gekende manier uit, maar gebruikt hij zijn stem nu ook meer als instrument op zich. Zeker doordat het tekstueel ook gaat over een tegenvallend liefdesverhaal, waar Capaldi zichzelf klaarblijkelijk nog niet helemaal oké bij voelt, zorgt ervoor dat heel wat van zijn fans zich in het nummer zullen herkennen. Over het algemeen dus een fijn popnummertje waardoor hij zijn comeback ongetwijfeld viert met een radiohitje.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1695 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi - "How I'm Feeling Now"

Het is best indrukwekkend om te zien wat voor een gigantische groei Lewis Capaldi op relatief korte tijd heeft doorgemaakt. En toch…
InstagramLiveRecensies

Lewis Capaldi @ Sportpaleis: Emotionele boodschappen in komisch jasje

Zijn debuutplaat Divinely Uninspired to a Hellish Extent uit 2019 deed de carrière van Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi ontploffen. Superhit “Someone You…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi - "Pointless"

We hebben er een tijd op moeten wachten, maar niet zo gek lang geleden stak Lewis Capaldi voor het eerst sinds 2019…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.