Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi – “Forget Me”

© CPU – Stijn Verbruggen

Waar 2019 het jaar van Lewis Capaldi was, had 2021 het grote jaar van de bevestiging moeten worden. In januari vorig jaar beloofde hij ons binnen afzienbare tijd nieuwe muziek, met als mikpunt de kerstperiode. Helaas gebeurde er zoveel in de wereld (lees: een pandemie) en nam het maken van een opvolger van Divinely Uninspired To A Hellish Extent iets meer tijd in beslag dan gedacht. Maar kijk, ondertussen zijn we september 2022 en daar is dan eindelijk het startschot van een nieuw hoofdstuk. Opnieuw ietsje later dan gedacht, want toen de man afgelopen zomer op tour trok en bijvoorbeeld op Rock Werchter speelde, was dat nog steeds zonder nieuw materiaal. Hoe dan ook wordt er met “Forget Me” al snel duidelijk dat de goedlachse Schot zijn streken nog niet is verleerd.

Met deze nieuwste creatie leren we echter wel meteen dat Capaldi in zijn nieuwe hoofdstuk ietwat duidelijker de catchy popkaart trekt. Zo is het een zomerse doch melancholische piano die ons samen met een beat al snel laten meeknikken, al valt toch vooral op dat de Schot meer dan ooit zijn stem op andere manieren gebruikt dan dat we van hem gewend waren. Zo haalt hij wel nog steeds op zijn gekende manier uit, maar gebruikt hij zijn stem nu ook meer als instrument op zich. Zeker doordat het tekstueel ook gaat over een tegenvallend liefdesverhaal, waar Capaldi zichzelf klaarblijkelijk nog niet helemaal oké bij voelt, zorgt ervoor dat heel wat van zijn fans zich in het nummer zullen herkennen. Over het algemeen dus een fijn popnummertje waardoor hij zijn comeback ongetwijfeld viert met een radiohitje.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2041 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Lewis Capaldi lost vijf nieuwe nummers op deluxeversie van Broken By Desire To Be Heavenly Sent

2023 was een bewogen jaar voor Lewis Capaldi. Niet alleen bracht de immens populaire singer-songwriter zijn tweede album Broken By Desire To Be…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lewis Capaldi - Broken By Desire To Be Heavenly Sent (★★½): Lichtpuntjes in het tranendal

Nog niet zo heel lang geleden doorkruiste vader Mark Capaldi met regelmaat Schotland. Aan zijn zijde zoonlief Lewis, want die wilde graag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.