Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi – “Pointless”

© CPU – Toon Miermans

We hebben er een tijd op moeten wachten, maar niet zo gek lang geleden stak Lewis Capaldi voor het eerst sinds 2019 nog eens zijn neus aan het muzikale venster. De Schotse singer-songwriter was nochtans alomtegenwoordig met zijn debuutplaat Divinely Uninspired To A Hellish Extent, maar kreeg na een uitputtende tournee te kampen met mentale problemen. De opvolger liet dus iets langer op zich wachten, maar toen de man enkele weken geleden “Forget Me” op de wereld losliet, scheerde hij weer meteen hoge toppen. Het leek dus alsof Capaldi nooit echt was weggeweest, niet in het minst omdat de single eigenlijk perfect in het verlengde lag van elk nummer dat hij al op zijn palmares had staan. De toon was dus gezet voor het nieuwe Broken By Desire To Be Heavenly Sent. Aan het nieuwe “Pointless” dus om te tonen dat het de positieve richting uit blijft gaan.

De nieuwste creatie van Lewis Capaldi klinkt in elk geval een pak minder poppy dan “Forget Me”, want met “Pointless” trekt hij nog eens de kaart van die goeie oude pianoballad. Daar heeft de Schot natuurlijk een patent op, want met zijn uithalen weet hij telkens dat tikkeltje herkenbaarheid aan zijn muziek toe te voegen. Dat is ook vandaag het geval, al moet gezegd dat we als objectieve muziekliefhebber toch een beetje op onze honger blijven zitten. We missen namelijk wat pit bij het horen van “Pointless”, al zal dat de gemiddelde fan van Capaldi’s muziek worst wezen. Zij horen vooral een emotionele ballade die perfect bij dit donkere weer past. Niet meteen een spectaculair nummer van de Schot dus, maar hij zal er hoogstwaarschijnlijk wel weer een hitje mee scoren.

Op 23 februari staat Lewis Capaldi in het Sportpaleis. Broken By Desire To Be Heavenly Sent verschijnt op 19 mei.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1624 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Bastille @ Vorst Nationaal: Popshow volgens het boekje

Bijna tien jaar na hun doorbraak met megahit “Pompeii”, vier albums en vele festivals later, lijkt de ster van Dan Smith en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lewis Capaldi - "Forget Me"

Waar 2019 het jaar van Lewis Capaldi was, had 2021 het grote jaar van de bevestiging moeten worden. In januari vorig jaar…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.