Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Bedroom Exile”

© CPU – Joost Van Hoey

Hoe het precies komt, durven we niet zeggen, maar Duitsland wordt wereldwijd niet meteen gezien als een muzikaal land. Toch hebben onze oosterburen veel meer te bieden dan enkel en alleen Rammstein, getuige het succes van Giant Rooks. Het vijftal spreekt misschien nog niet echt tot de verbeelding, maar nummers als “Wild Stare“, “New Estate” of de cover van “Tom’s Diner” doen ongetwijfeld wel een belletje rinkelen. Niet meer dan terecht, want de bende uit Hamm maakte gewoonweg heel erg toffe indierock die vaak een glimlach op je gezicht weet te toveren. Het ziet er tegenwoordig zelfs naar uit dat er een opvolger voor debuutplaat ROOKERY klaarligt, dus is het niet verrassend dat we daar wel naar uitkijken.

Het nieuwe hoofdstuk van Giant Rooks werd vorige zomer op gang getrapt met single “Morning Blue“, maar nu is er met “Bedroom Exile” eindelijk een tweede nieuwe single. In dat nummer is de volwassenwording van de Duitse band opnieuw hoorbaar, want deze creatie is simpelweg een heel erg fijne track geworden waarin duidelijk wordt dat de groep zich steeds meer in zijn sas voelt. Met hier en daar wat melancholische invloeden en een aanstekelijk refrein kan het vijftal dus nu al vooruitkijken naar een sterke verderzetting van zijn succesverhaal. Echt vrolijk gaat het er niet aan toe op “Bedroom Exile”, maar daar zit vandaag ook de sterkte van de band. Een krachtige rockballade met wat toegankelijke popinvloeden; dat hebben we al eens graag.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Giant Rooks - How Have You Been? (★★★): Goh, ça va wel

De eerste maand van 2024 zit er alweer op, en als er iets is dat we de afgelopen 31 dagen leerden, dan…
InstagramLiveRecensies

Giant Rooks @ Ancienne Belgique (AB Box): Duitse grondigheid

Na hun kleine veroveringstocht op Pukkelpop vorige zomer was Giant Rooks gisteren weer in ons land. Het vijftal uit het Duitse stadje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Pink Skies"

We zijn bij Dansende Beren al een hele tijd fan van Giant Rooks, maar sinds kort is ook de rest van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.