Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Giant Rooks – “Wild Stare”

Giant Rooks wordt nu al vaker genoemd als de nieuwe indiesensatie uit Duitsland en stilaan lijken ze hun naam waar te maken. In hun thuisland doen ze het al enorm goed en ook het buitenland smult uit de handen van de vijf uit Hamm. Met twee ep’s brachten ze sinds hun ontstaan in 2014 amper muziek uit en met New Estate uit 2017 is het nu al een tijdje geleden dat we nog nieuwe muziek van hen kregen. Gelukkig werkten ze de afgelopen zomer tussen hun talrijke festivaloptredens door aan hun debuutplaat die voor het voorjaar van 2019 staat ingepland. Vandaag krijgen we echter al een eerste kersverse smaakmaker met “Wild Stare”.

Wie al wat langer fan is van Giant Rooks, zal “Wild Stare” ook zeker weten te pruimen. Het nummer is vooral heel catchy en heeft het weinig moeite om te blijven hangen, iets wat ook al bij de nummers op hun New Estate ep het geval was. De warme zang van Frederik Rabe doet af en toe wat aan alt-J denken, maar dan toch ook nog met de nodige dosis eigenheid. Instrumentaal gezien zit “Wild Stare” bovendien uitstekend in elkaar en verspreidt het in een mum van tijd een vrolijk sfeertje. Het lange wachten op nieuwe muziek van Giant Rooks was duidelijk de moeite waard, benieuwd wat dat volgend jaar gaat geven op hun debuutplaat.

Op dinsdag 30 april staat het vijftal in het kader van hun Wild Stare tour in de club van de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook

1419 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Giant Rooks – Rookery (★★★★): Volwassen worden doe je zo

In 2015 werd in het Duitse Hamm door vijf jonge knapen een band opgericht die de naam Giant Rooks kreeg. Exact vijf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Misinterpretations”

Giant Rooks is geen onbekende naam meer in het Europese indierocklandschap. De vijfkoppige Duitse band bracht reeds drie stuk voor stuk steengoede…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Heat Up"

De laatste jaren stonden voor Giant Rooks in het teken van veel spelen en nieuw publiek bereiken. De band uit het Duitse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.