Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Morning Blue”

© CPU – Joost Van Hoey

De tijd dat Giant Rooks een goed bewaard geheim was, is gedaan. Het indievijftal uit het Duitse Hamm bracht in 2020 hun debuutplaat Rookery uit, maar de bal ging pas echt aan het rollen toen de band een aantal maanden geleden viraal ging met hun cover van “Tom’s Diner”. Inmiddels zijn ze zelfs in de Verenigde Staten doorgebroken en trekken ze er dit najaar op een uitgebreide clubtour. Het gaat dus hard voor Giant Rooks en het zal ongetwijfeld nog harder gaan, want de band heeft met “Morning Blue” voor het eerst in twee jaar nog eens vers materiaal uitgebracht.

Zo gek veel is de band op muzikaal vlak sinds Rookery niet verandert, zo illustreren ze op “Morning Blue”. De basisingrediënten mogen dan vrijwel onveranderd zijn, toch smaakt dat wat ze hebben bereid uiterst goed. De zoete melodie gaat zo al vanaf de eerste seconden vlotjes binnen en dan heb je ook nog de karaktervolle zang van Felix Rabe waar je in een handomdraai op verliefd wordt. Het refrein mag dan nog zo basic en voorspelbaar zijn, Giant Rooks kan net in die eenvoud hun sterktes het beste uitspelen. Makkelijk meezingbaar, perfect voor op de radio en toch nog fris genoeg om boven de massa uit te steken. De eerste release in meer dan twee jaar is er eentje waar Giant Rooks hun fans meer dan tevreden mee zal stellen.

Op vrijdag 19 augustus speelt Giant Rooks op Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1626 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 1): Home sweet home!

Maurits Westerik mag dan al drie jaar de touwtjes in handen hebben bij Best Kept Secret, het is echter zijn allereerste editie…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Acht niet te missen acts op Best Kept Secret 2022!

Best Kept Secret is voor veel muziekliefhebbers geen geheim meer en opent deze vrijdag weer voor drie dagen zijn grootse poorten. Na…
AlbumsRecensies

Giant Rooks – Rookery (★★★★): Volwassen worden doe je zo

In 2015 werd in het Duitse Hamm door vijf jonge knapen een band opgericht die de naam Giant Rooks kreeg. Exact vijf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.