Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RONKER – “MJ”

© Nathan Dobbelaere

‘Net als het leven anno 2022 slaat RONKER droog op uw bakkes’. Mits 2023 door het aanslepend conflict tussen Rusland en Oekraïne en de stijgende energieprijzen geen vliegende start kende, mag RONKER ook dit jaar muilperen blijven uitdelen. Op sociale media werd er al kwistig geteased naar de debuut-ep Self Loathing Self Help en draait de pre-ordering op volle toeren. De singles “Goliath” en “Shame” getuigden van een ronkende sound die we in België nog niet eerder hoorden. Na hun passage op onze showcase in Pilar was het niet meer dan logisch om de band uit de Denderstreek uit te roepen tot een van De Grote Beren van Morgen 2023.

Voor wie RONKER vorig weekend live zag op We Are Open in Trix zal “MJ” geen onbekende single zijn. De opzwepende track is immers de vaste opener van hun zweterige sets. Wanneer frontman Jasper De Petter schel ‘hey!’ roept, voelen we het al borrelen in onze onderbuik. De stampende drumroffels en simpele gitaarriffs doen waar RONKER goed in is: amok maken. “MJ” slaat terug op de boomlange NBA-speler, maar verder lopen we op een bijster spoor. De Petter en zijn broeders zijn daarentegen voor geen enkel gat te vangen, waardoor een doodlopende straat geen rare route is. Het slotrefrein smeekt er daarentegen om meegebruld te worden door hordes mensen met een minderwaardigheidscomplex. Op die manier houdt RONKER zich goed overeind in de sociale impasse waarin velen zich bevinden.

Op 14 april wordt Self Loathing Self Help live voorgesteld in de Charlatan. De eerstvolgende opwarmshows zijn in Leuven (21/02) en Wevelgem (01/04). Daarnaast zet RONKER ook zijn zinnen op Nederland. Zo touren ze dit voorjaar naar Kaffee ’t Hof in Middelburg (24/02), De Pul in Uden (18/03), Mezz in Breda (22/04), ’t Beest in Goes (13/05), Sniester in Den Haag (27/05) en de Effenaar in Eindhoven (08/06).

FacebookInstagram / VI.BE

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
AlbumsRecensies

RONKER - Self Loathing Self Help (★★★): Zwartgallige corrosie van metalen

‘Muzikaal gezien vind ik ons Sepultura, maar dan gespeeld door Nirvana’, zo omschreef RONKER zichzelf tijdens ons interview in Trix. Overal waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.