Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Ronker – “Goliath”

© Gert-jan Van Damme

Denderleeuw staat niet bekend als de heimat van een denderende muziekscene, maar daar lijkt het vijfkoppige Ronker verandering in te brengen. De groep bestaat nog niet zo lang – eerste optreden dateert van oktober 2021 – en toch timmeren ze geleidelijk aan een weg om live een onuitwisbare indruk na te laten. Met de release van eerste single “Goliath” etaleren de Denderleeuwenaren nu ook hun kunnen in wat mag omschreven worden als hun eerste echte wapenfeit vanop de aankomende ep.

Met “Goliath” dringt Ronker door tot in de donkerste kamers van je ziel. De bijna angstaanjagende riff wordt gevolgd door snoeiharde drums die je tegelijkertijd ongemakkelijk en heerlijk gestoord doen voelen. Zanger Jasper De Petter doet er nog een schepje bovenop met zijn stem die doordrenkt is van woede en frustratie, iets wat vooral naar het einde van het nummer duidelijk voelbaar is. Daarmee weet de groep goed de energie die ze live tentoonspreiden ook op de plaat te laten floreren. Daar zou de samenwerking met Thomas Valkiers (Crackups) en Tim De Gieter (Amenra) voor iets tussen kunnen zitten.

Ronker speelt dit weekend live in onder andere Stam X in Denderleeuw en Den Drummer in Gent. Wie nog eens nood heeft om met de rug tegen de muur geblazen te worden, moet zo snel als maar kan een ticket proberen te bemachtigen om deze knotsgekke band live eens aan het werk te zien.

Facebook / Instagram / YouTube

Related posts
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2023: RONKER

We ontdekken dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten. Sommige acts laten zelfs zo een grote indruk achter, dat we…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lander & Adriaan, Meltheads, Heisa en meer Belgisch talent op We Are Open 2023!

Het is een jaarlijkse traditie van de Antwerpse concertzaal Trix om in februari twee dagen de deuren te openen voor de spannendste,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RONKER - "Shame"

Zonder blikken of blozen stormde RONKER vorig jaar de muziekwereld binnen. Het viertal uit Denderleeuw noemt zijn lawaai ‘beenharde postpunkgaze of indiemetal’….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.