Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Ronker – “Goliath”

© Gert-jan Van Damme

Denderleeuw staat niet bekend als de heimat van een denderende muziekscene, maar daar lijkt het vijfkoppige Ronker verandering in te brengen. De groep bestaat nog niet zo lang – eerste optreden dateert van oktober 2021 – en toch timmeren ze geleidelijk aan een weg om live een onuitwisbare indruk na te laten. Met de release van eerste single “Goliath” etaleren de Denderleeuwenaren nu ook hun kunnen in wat mag omschreven worden als hun eerste echte wapenfeit vanop de aankomende ep.

Met “Goliath” dringt Ronker door tot in de donkerste kamers van je ziel. De bijna angstaanjagende riff wordt gevolgd door snoeiharde drums die je tegelijkertijd ongemakkelijk en heerlijk gestoord doen voelen. Zanger Jasper De Petter doet er nog een schepje bovenop met zijn stem die doordrenkt is van woede en frustratie, iets wat vooral naar het einde van het nummer duidelijk voelbaar is. Daarmee weet de groep goed de energie die ze live tentoonspreiden ook op de plaat te laten floreren. Daar zou de samenwerking met Thomas Valkiers (Crackups) en Tim De Gieter (Amenra) voor iets tussen kunnen zitten.

Ronker speelt dit weekend live in onder andere Stam X in Denderleeuw en Den Drummer in Gent. Wie nog eens nood heeft om met de rug tegen de muur geblazen te worden, moet zo snel als maar kan een ticket proberen te bemachtigen om deze knotsgekke band live eens aan het werk te zien.

Facebook / Instagram / YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.