Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey – “Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd”

©CPU – Chris Stessens

Lana Del Rey was plots de naam die op iedereens lippen lag toen ze met “Video Games” snel de wereld veroverde. De daaropvolgende jaren bracht ze aan een vrij hoog tempo verschillende sterke langspelers uit en werd haar fanbase groter en groter. De Amerikaanse zangeres leek zichzelf steeds opnieuw uit te vinden door op Ultraviolence wat meer gitaren aan bod te laten komen en op Lust For Life zich te laten inspireren door hiphop. In 2019 bereikte ze nieuwe hoogtes met Norman Fucking Rockwell!, waarop ze puurder, serener en kalmer dan ooit klonk. Tegen die tijd was het al duidelijk dat Del Rey de verpersoonlijking van melancholie is en twee jaar na het succesvolle NFR! kwam ze met nog twee gelijkaardige langspelers. Na wat controversiële uitspraken en muziek die al gauw meer van hetzelfde werd, leek de Amerikaanse wat meer naar de achtergrond te verdwijnen. Nu, aan het einde van 2022, is de zangeres terug en zitten we met één grote vraag: krijgen we een nieuwe Lana Del Rey te horen, of is het dezelfde als op Norman Fucking Rockwell!, Chemtrails Over the Country Club en Blue Banisters?

Misschien waren we te optimistisch, maar het is het antwoord waar we een beetje voor vreesden. “Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd” sluit mooi aan bij wat Lana Del Rey ondertussen al enkele jaren doet. Dat de productie terug deels in handen van Jack Antonoff ligt, zal dan ook niemand verbazen. Vernieuwend is het dus niet, maar het is eigenlijk wel een zeer mooie track. De piano op de achtergrond klinkt als een kabbelende beek en na verloop van tijd krijgt het nummer toch wat meer inhoud dankzij de strijkers en backings die de kalme muziek van wat meer diepgang voorzien. “Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd” is melancholie in zijn puurste vorm en is zeker niet slecht. Het doet ons hartje smelten, traantjes worden in de verte opgewekt, maar onze mond valt er niet van open.

“Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd” is de titelsong van het negende album van Lana Del Rey en dat zal verschijnen op 10 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Taylor Swift - Midnights (★★★): Op zoek naar de veelzijdigheid van de nacht

Taylor Swift. Je kent ze wel. Ook als je haar muziek niet kent, dan ken je ze. De afgelopen tien jaar was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey - "Watercolor Eyes"

Lana Del Rey werd meteen na de release van debuutsingle “Video Games” op handen gedragen en het was lang niet de enige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hatchie - "Quicksand"

De carrièrestart van de Australische Harriette Pilbeam, kortweg Hatchie, was er eentje aan turbosnelheid. De 25-jarige zangeres dropte in 2018 een eerste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.