Festivalnieuws

Trix deelt volledige poster WAO met o.a. ILA, Ão, Captain Kaiser en meer!

© CPU – Peter Verstraeten

Aan de Antwerpse Noordersingel kijken ze met grote anticipatie uit richting februari. Trix zet dan namelijk traditiegetrouw de bloemetjes buiten met het op en top Belgische showcasefestival We Are Open. Zowat elke meter die ze tot hun beschikking hebben, wordt gebruikt om talent van eigen bodem in de kijker te zetten en dat doorheen twee dagen. De dagindeling houden ze nog even voor zich, maar wie de poster siert mag sinds vandaag wel al geweten worden. En we kunnen alvast zeggen dat het niet de minste namen zijn.

De meest ronkende namen binnen deze worp zijn onder meer De Nieuwe Lichting-winnaar ILA, die komend jaar met haar langverwachte debuutalbum komt, de kersvers voor een MIA-genomineerde groep Ão, de Kempische gitaren van Captain Kaiser, het folkduo Sam De Nef & Camille Camille en de sinistere metal van Predatory Void. We Are Open is echter geen festival van de headliners en programmeert graag in de breedte. Eveneens is het uitkijken naar de passages van de Nederlandse rap van Leblanco, de veelzijdige trommeltovenaar NAH, muziekkameleon Dyce en de Brusselse popfee RORI. Verder valt op dat er heel wat Sound Track-finalisten een plaats krijgen op de affiche met onder meer Mojo & The Kitchen Brothers, Lézard, Deadbeat Larry en STEVE. Ook laureaten krijgen een plekje op de affiche waaronder Porcelain Id (een van de eerste shows met band), knoppenwonder Niels Orens en LũpḁGangGang. Voor de verrassingen van het weekend zouden dan weer de Brusselse zonmai, Amina 808 en Sergeant kunnen zorgen.

Ondertussen is het ook een vaste gewoonte geworden dat de We Are Open-vrijdag tot de vroege uurtjes doorgaat met een volwaardig nachtprogramma vol verrassende B2B-combinaties. Een volledig overzicht van de aangekondigde namen in alfabetische volgorde vind je onder de video. Voor tickets en meer info kan je terecht op de website van Trix.

Amina 808 – Ão – Apotek – AROH DJ B2B M I M I – Asian Sal B2B She The DJ – Brorlab – Captain Kaiser – Crouch – Deadbeat Larry & Friends – Dima Dima – Don Kapot – Dreun XL – DRUUGG – Dyce – Head On Stone – ILA – Jakomo – Jean-Paul Groove – LB Marszalek – Leblanco – Lézard – LũpḁGangGang – Mankiyan B2B Shoplifter – Maze – Mojo & The Kitchen Brothers – Movulango – NAH – Niels Orens – Ninette B2B Jonas Alexander – Nykolaes & Daniël Paul – Porcelain Id – Predatory Void – Purrses – RORI – salome – Sam De Nef & Camille Camille – Sergeant – STEVE – TAKH – Uwase – Victor de Roo – Youniss – Zonmai

1986 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Holly Humberstone @ Trix: Melancholisch begin van iets moois

Nog geen vier jaar geleden was Holly Humberstone een relatief onbekende naam, maar vandaag vind je haar muziek al overvloedig terug op…
InstagramLiveRecensies

Speedy Ortiz @ Trix (Café): Snel en efficiënt

Al sinds 2011 draait Speedy Ortiz mee in het alternatieve muzieklandschap. In de band is er slechts één constante, en dat is…
InstagramLiveRecensies

Nothing More @ Trix (zaal): Een vonk met net niet voldoende spirit

Meer dan twintig jaar in de scene werpt dan toch eens zijn vruchten af. De Amerikaanse band Nothing More doorliep sinds zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.