Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie – “The Plan”

© Musiczine.net

Death Cab for Cutie is niks meer, maar zeker ook niks minder dan een begrip in de indierockwereld. Met zijn gevoelige schrijverskunsten en catchy melodieën veroverde het de harten van menig indierocker. Enkele klassiekers zoals Transatlanticism en Plans kleurden dit pad zeer fel en braken de ban bij het grote publiek. De aandacht houden van dat publiek is altijd een uitdaging, maar daar slaagde het vijftal wonderwel met sprekend gemak in. Zo bracht het vorig jaar zijn tiende album Asphalt Meadows uit, dat lovende kritieken in ontvangst mocht nemen.

Met “The Plan” krijgen we het eerste B-kantje uit die sessies te horen. Met enkel een piano en drums schuilt het gevaar erin dat het allemaal snel eentonig gaat klinken, maar de zeemzoete stem van Ben Gibbard legt de teksten als een warm dekentje over de luisteraar. Naarmate de song vordert, treden er subtiele gitaren en achtergrondzang bij, waardoor dit een pareltje wordt in alle eenvoud. Less is more en laat dat net hét talent zijn van Death Cab for Cutie.

Wie de rockers uit Bellingham, Washington aan het werk wil zien heeft geluk, want volgende maand komen ze naar België. Op dinsdag 14 maart treden ze op in De Roma in Antwerpen.

Website / Instagram / Facebook / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - "An Arrow In The Wall"

Death Cab for Cutie bracht vorig jaar nog maar zijn tiende album Asphalt Meadows uit en de band staat alweer klaar met…
InstagramLiveRecensies

Death Cab For Cutie @ De Roma: Als goede wijn

Vier jaar na hun vorige passage in België en tegelijk ook De Roma kwam Death Cab For Cutie uit Seattle terug naar…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.