Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tsar B – “Underwater”

© CPU – Jan Van Hecke

De tijd vliegt als je je amuseert en zo is het ondertussen al bijna zeven jaar geleden dat Justine Bourgeus ervoor koos om School Is Cool te verlaten om zich volledig aan haar soloproject te wijden. Tsar B groeide onverwacht uit tot een internationaal succes en zorgde ervoor dat het Belgische multi-talent zelfs in Brazilië op tour kon gaan. Haar single “Escalate” heeft de kaap van achttien miljoen streams bijna bereikt, een ongelofelijke prestatie voor een Belgische act die zonder label muziek uitbrengt. Sinds de ep Unpaintable in 2020 was het echter wachten op een opvolger, al verzoette ze de wachttijd met haar concertfilm Les Diners de Gala en een handvol singles waaronder “Trophy“, haar samenwerking met Reinel Bakole.

Vorig jaar pakte Tsar B al groot uit met “Auwtch“, de leadsingle van haar aankomende album, waarmee ze muzikaal andere oorden opzocht. Ook het nieuwe “Underwater” klinkt dromeriger en minder dansbaar dan we haar op haar debuutalbum The Games I Played hoorden, maar net die verandering zorgt ervoor dat we ons weer helemaal verliezen in haar heerlijke, elektronische melodieën. Het geheel klinkt — net zoals “Auwtch” — een stuk organischer en zorgt ervoor dat de zangeres nog steeds bijzonder beklijvend klinkt. De duistere ondertoon van “Underwater” berooft ons van onze adem en haar kenmerkende samenspel tussen strijkers en backings werkt nog intrigerender als ooit tevoren. De ethnische drums en de oosterse invloeden onderscheiden haar van alle andere Belgische artiesten en laten ons een ding besluiten: Tsar B is van pure wereldklasse.

Het aankomende album van Tsar B, To The Stars, verschijnt op 17 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1758 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tsar B - to the stars (★★★★★): Pijnlijke puzzel

Justine Bourgeus begon ooit bij School is Cool als vervangvioliste, maar na enige tijd besloot ze om zich te focussen op solomuziek…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Kim Gordon, High Hi en meer voor Cactusfestival 2023!

De vele festivalaffiches die ons land rijk is krijgen de dag van vandaag alsmaar meer vorm, zo ook die van Cactusfestival. Het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ada Oda, Heartworms, Bolis Pupul, Patrick Mason en nog meer te ontdekken talent naar Dour 2023!

Le Labo is sinds 2015 het podium bij uitstek op Dour om nieuw talent te ontdekken. Als een echt laboratorium is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.