Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Skinny Ape”

© CPU – Joost Van Hoey

Damon Albarn staat vandaag de dag nog maar eens in het middelpunt van de aandacht, maar niet met Gorillaz. De Britse duizendpoot kondigde namelijk de comeback van het legendarisch geworden Blur aan, waardoor de aankomende albumrelease van zijn geanimeerde aapjes een beetje ondergesneeuwd lijkt te raken. Uit Cracker Island kregen we met “New Gold“, samen met Tame Impala en Bootie Brown, “Cracker Island” en “Baby Queen” nochtans al drie degelijke singles te horen. Die krijgen nu op het einde van het jaar nog gezelschap van het nieuwe “Skinny Ape”.

Met een kleine vijf minuten op de teller lijkt de nieuwste creatie van Gorillaz eerder aan de lange kant, maar dat is achteraf gezien slechts schijn. Toch heeft het nummer vooral in het begin wat moeite om helemaal te overtuigen, gezien het trage tempo en het feit dat het geheel nogal zweverig aanvoelt. Gelukkig blijkt de vrees dat “Skinny Ape” een beetje aansleept onterecht, want ergens halverwege breekt de single helemaal open en schiet het tempo de hoogte in. Albarn blijft over die knallende beats weliswaar zijn monotone zelf, wat op zijn beurt een nieuwe dimensie, alsook een eigenheid geeft aan het nummer. Gorillaz heeft er dus weer een fijne single bij, die perfect in het plaatje van Cracker Island lijkt te passen.

Cracker Island verschijnt op 24 februari.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Blur - The Ballad Of Darren (★★★½): Een aantal prachtnummers, te veel slepers

‘We have lost the feeling that we thought we’d never lose’, zingt Blur op “Barbaric”. Het slaat gelukkig niet op de groep…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gorillaz - Cracker Island (★★★½): Tussen voorspelbaar en verrassend

Ooit was het een groot mysterie wie het muzikale brein achter de virtuele band Gorillaz was, maar ondertussen is Blur-frontman Damon Albarn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Silent Running" (feat. Adeleye Omotayo)

Van alle projecten waar Damon Albarn een vinger in de pap heeft, staat Blur tegenwoordig terug het meest in de spotlights. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.