Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Cracker Island” (feat. Thundercat)

© CPU – Joost Van Hoey

Damon Albarn speelde enkele maanden geleden een soloshow in Brussel en is ondertussen alweer volop aan het touren met Gorillaz, een van zijn populairste muziekprojecten. Het meest recente Gorillaz-album in intussen al weer bijna twee jaar oud en ondanks dat Song Machine Season One hun beste plaat in jaren was, krijgen we al langzaamaan honger naar meer. Meanwhile, een ep die Albarn vorig jaar met zijn animatiefiguren uitbracht, deed ons niet helemaal warmlopen, dus is het vooral wachten op Season Two geblazen. Tijdens de spetterende concerten die Albarn en co dit jaar al gegeven hebben, werd er al een nieuw nummer gespeeld, genaamd “Cracker Island”, en dat is vanaf nu ook van uit je luie zetel te beluisteren.

Weinig fans zullen opkijken wanneer Damon Albarn zijn stemvervormer hier nog maar eens bovenhaalt en zo heeft “Cracker Island” meteen een typische Gorillaz-uitstraling. Tijdens de refreinen ontstaat er een soort van dialoog met de backings waardoor de eentonigheid van de stemvervormer doorbroken wordt. Daarnaast voegen die backings een aanstekelijk element toe aan het lied en wordt de boel er wat mee opgevrolijkt. “Cracker Island” is een typisch Gorillaz-nummer dat eveneens een mooi begin van een nieuw hoofdstuk kan zijn.

Gorillaz kan je volgende week zaterdag 2 juli zien als headliner op Down The Rabbit Hole

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

952 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Skinny Ape"

Damon Albarn staat vandaag de dag nog maar eens in het middelpunt van de aandacht, maar niet met Gorillaz. De Britse duizendpoot…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fatoumata Diawara - "Nsera" (feat. Damon Albarn)

Eerder deze week raakte het nieuws bekend dat Blur volgende zomer met een reünieshow naar Wembley trekt. Het ideale moment voor Fatoumata…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Baby Queen"

‘Het is nog eens tijd voor een solonummertje’, moet Damon Albarn gedacht hebben na de release van “Cracker Island” met Thundercat en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.