Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Baby Queen”

© CPU – Joost Van Hoey

‘Het is nog eens tijd voor een solonummertje’, moet Damon Albarn gedacht hebben na de release van “Cracker Island” met Thundercat en “New Gold” met Tame Impala en Bootie Brown. Gorillaz staat erom bekend met allerlei uiteenlopende artiesten samen te werken en op het nog te verschijnen Cracker Island zal dat niet anders zijn. Verder zullen nog onder meer Bad Bunny en Stevie Nicks van Fleetwood Mac op het achtste album van de geanimeerde band te horen zijn. De plaat verschijnt op 24 februari, iets meer dan twee jaar na Song Machine, Season One: Strange Timez en ondanks dat toen al gezegd werd dat er een Season Two komt, maken we dus eerst nog een tussenstop op een ander muzikaal eiland.

Een solonummer van Gorillaz is vrijwel altijd melancholisch en ook dit keer is Albarn niet zuinig geweest met zijn welgekende ingrediënt. Toch is “Baby Queen” verre van een saai nummer en klinkt het een beetje als verdwaald rondzweven in een universum dat wat wegheeft van een lichte LSD-trip. De extra punch die het lied helemaal afmaakt is niet aanwezig, maar “Baby Queen” is en blijft wel een sfeervolle song die een rustgevend effect heeft. Gorillaz doet waar Gorillaz goed in is, dus veel meer kunnen we niet verwachten van hun nieuwe single.

Cracker Island verschijnt op 24 februari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1083 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baby Queen - "Quarter Life Crisis"

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar deze herfst ligt er eindelijk een debuutplaat van Baby Queen in de winkelrekken….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Blur - The Ballad Of Darren (★★★½): Een aantal prachtnummers, te veel slepers

‘We have lost the feeling that we thought we’d never lose’, zingt Blur op “Barbaric”. Het slaat gelukkig niet op de groep…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.