Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “Baby Queen”

© CPU – Joost Van Hoey

‘Het is nog eens tijd voor een solonummertje’, moet Damon Albarn gedacht hebben na de release van “Cracker Island” met Thundercat en “New Gold” met Tame Impala en Bootie Brown. Gorillaz staat erom bekend met allerlei uiteenlopende artiesten samen te werken en op het nog te verschijnen Cracker Island zal dat niet anders zijn. Verder zullen nog onder meer Bad Bunny en Stevie Nicks van Fleetwood Mac op het achtste album van de geanimeerde band te horen zijn. De plaat verschijnt op 24 februari, iets meer dan twee jaar na Song Machine, Season One: Strange Timez en ondanks dat toen al gezegd werd dat er een Season Two komt, maken we dus eerst nog een tussenstop op een ander muzikaal eiland.

Een solonummer van Gorillaz is vrijwel altijd melancholisch en ook dit keer is Albarn niet zuinig geweest met zijn welgekende ingrediënt. Toch is “Baby Queen” verre van een saai nummer en klinkt het een beetje als verdwaald rondzweven in een universum dat wat wegheeft van een lichte LSD-trip. De extra punch die het lied helemaal afmaakt is niet aanwezig, maar “Baby Queen” is en blijft wel een sfeervolle song die een rustgevend effect heeft. Gorillaz doet waar Gorillaz goed in is, dus veel meer kunnen we niet verwachten van hun nieuwe single.

Cracker Island verschijnt op 24 februari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Silent Running" (feat. Adeleye Omotayo)

Van alle projecten waar Damon Albarn een vinger in de pap heeft, staat Blur tegenwoordig terug het meest in de spotlights. De…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.