Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz – “New Gold” (feat. Tame Impala & Bootie Brown)

© CPU – Joost Van Hoey

We hadden een beetje medelijden met Damon Albarn op Werchter Boutique afgelopen zomer. De manier waarop het overgrote deel van het publiek er, ondanks zijn vele pogingen tot enthousiasme, zo statisch bij stond; dat hadden hij en zijn Gorillaz niet verdiend. Dat ’s werelds bekendste virtuele band ook gewoon ijzersterk speelt en een uitzinnig publiek de groep nog beter maakt, werd enkele weken geleden duidelijk, toen de Britten op het Londense All Points East stonden. De kritieken over de show waren euforisch, al was er toch nog een opmerkelijk puntje: er werd met “New Gold” een gloednieuw nummer gespeeld. Op zich niet superspeciaal, maar dat Albarn daarvoor niet alleen de steeds meereizende rapper Bootie Brown op het podium riep, maar ook Kevin Parker van Tame Impala, deed het hartje van menig indieliefhebber ongetwijfeld sneller slaan. Dat die single nu effectief verschijnt, zal die mensen ongetwijfeld naar hogere sferen brengen.

Nadat Gorillaz eerder deze zomer samen met Thundercat “Cracker Island” uitbracht, is bij deze dus wederom een nieuw hoofdstuk van start gegaan. Wat in elk geval meteen opvalt aan deze “New Gold”, is de belangrijke rol van de features. Zo neemt Kevin Parker op zijn herkenbaar dromerige manier de refreinen voor zijn rekening, die op deze manier al snel blijven hangen. Bootie Brown zorgt met zijn bars dan voor de extra peper, terwijl de zwoele baslijntjes je richting de dansvloer trekken. Het duurt dus even voor we Albarn zelf aan het werk horen, maar hij blijkt uiteindelijk het missende puzzelstukje in het geheel te zijn. “New Gold” bevat dus typische elementen van zowel Gorillaz als Tame Impala als Bootie Brown. Het is langs een kant een chill en ietwat spacey nummer, maar langs de andere kant komt het weer gigantisch zwoel en dansbaar binnen. Zoveel laagjes, zoveel te ontdekken; de hoge verwachtingen worden met andere woorden gewoonweg helemaal ingelost!

Cracker Island verschijnt op 24 februari. Naast Tame Impala, Bootie Brown en Thundercat zijn er ook features weggelegd voor Stevie Nicks, Bad Bunny en Beck.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Justice - Hyperdrama (★★★★): Terugkeer om U tegen te zeggen

De kans dat je sinds midden jaren 00 al eens de dansbenen gestrekt hebt op een nummer van het Franse danceduo Justice,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.