Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek – “Welcome To My Island”

© Nedda Afsari

Elke popfan die nog niet van Caroline Polachek gehoord heeft, willen we bij deze met spoed verzoeken om kennis te maken met de Amerikaanse zangeres en producer. Dankzij haar debuutalbum Pang, werd ze al snel uitgeroepen tot een ware popsensatie die dankzij TikTok ook in de charts eindelijk een plekje vond voor haar muziek. “So Hot You’re Hurting My Feelings” leverde haar internationaal naam en faam op, waardoor de vraag naar het tweede album steeds groter werd. Dankzij de singles “Bunny Is A Rider“, “Billions” en “Sunset” wisten we al wat ons qua sound te wachten staat, maar de titel en datum bleven nog geheim. Tot nu toe. Desire, I Want To Turn Into You verschijnt volgend jaar op Valentijnsdag.

Na het bijzondere “Sunset” schijnt ook op “Welcome To My Island” het zonnetje alsof het de laatste keer is dat deze rond onze aardbol zou draaien. Caroline Polachek heeft de gave om een dramaturgische lijn in haar nummers te steken, die keer op keer iets met hun luisteraar doet. Dat is ook op deze nieuwe single het geval. De strofes loodsen ons richting een refrein, waarin ze als een echte nimf elk vocale bochtje neemt om ons helemaal in trance te verzetten, maar tegelijk ook aanzet om al snel in je hoofd mee te zingen. “Welcome To My Island” toont al haar capaciteiten als schrijfster, zangeres en producer, want zij vervult werkelijk de definitie van een muzikale duizendpoot.

Op 27 februari komt Caroline Polachek haar eerste Belgische show geven in Trix. Tickets zijn nog steeds te koop.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1763 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Felicita - "Spalarkle (Alys)" (feat. Caroline Polachek)

De PC Music-wereld is beroemd en geliefd, want het Londense label van A.G. Cook heeft hyperpop en elektronische muziek ontzettend veel nieuwe…
LiveRecensies

Caroline Polachek @ Trix: Verlangen en verlossing

Het is amper twee weken geleden dat we Caroline Polacheks tweede album niet minder dan vijf sterren gaven en gisteren stond de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Caroline Polachek - Desire, I Want To Turn Into You (★★★★★): Fantasievolle visionair vol verlangens

Caroline Polachek mag dan nog maar aan haar tweede album zitten, een onbeschreven blad is ze al lang niet meer in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.