Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek – “Billions”

© Aidan Zamiri

Ooit kenden we Caroline Polachek vooral als de frontvrouw van Chairlift, maar na haar indrukwekkende debuutplaat Pang uit 2019 zien we vooral een zeer boeiende artieste. Ze wist indiecommunities en de hyperpopwereld met elkaar te verenigen, zonder daardoor haar eigenheid te verliezen. Inmiddels is ook de TikTok-generatie als een blok voor de Amerikaanse gevallen, want wie enkele minuten op de app doorbrengt, komt ongetwijfeld in aanraking met “So Hot You’re Hurting My Feelings“. Hoog tijd dus voor nieuw materiaal van Polachek om haar schare fans wakker te houden. Na het bijzonder catchy “Bunny Is A Rider” dat vorig jaar het levenslicht zag, is er nu “Billions”.

Een soort futuristisch wachtmuziekje vormt de basis voor “Billions” dat ons bijna vijf minuten meeneemt naar een wereld ver van alle aardse negativiteit en beladenheid. We lijken als het ware te zweven door het onbekende, terwijl allerlei geluidjes aan ons voorbijrazen. We moeten dan ook onze complimenten aanbieden aan Danny L Harle die achter de knoppen zat voor deze song. Dat de samenwerking tussen de twee tot grootse dingen kan leiden, is al eerder gebleken, want ook op “Bunny Is A Rider” drukte de producer zijn stempel. Dat Polachek goed omringd is, denk maar aan Christine and the Queens en Charli XCX, wordt nogmaals onderstreept op deze manier. “Billions” doorgaat gaandeweg verschillende metamorfoses en lijkt na enkele minuten absoluut niet meer op de song waarmee we aanvankelijk kennis maakten. Waar dit bij heel wat artiesten voor een soort discontinuïteit zou leiden en onze aandacht zou doen verslappen, slaagt de Amerikaanse erin dit net tot haar handelsmerk te verheffen. Alweer een fijn liedje dat ons doet verlangen naar een groter project van de artieste.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flume - "Sirens" (feat. Caroline Polachek)

20 mei 2022. Dat is de datum waarop electropop-pionier Flume zijn nieuwste album Palaces op de wereld zal loslaten. Intussen liet de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Charli XCX - CRASH (★★★★½): De metamorfose naar quasi perfecte pop is geschied

Weinig artiesten hebben zo’n dynamische carrière achter de rug als Charli XCX. We leerden haar kennen dankzij dat onvergetelijke refrein van “Fancy”,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.