Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Isaac Roux – “White Rose”

© CPU – Jan Van Hecke

Soms start een artiest al van tevoren met de wind in de zeilen, nog voor er officieel een streepje muziek werd uitgebracht. Het is iets wat van toepassing is op Isaac Roux, het muzikale project van Louis de Roo. De jongeman kwam voor het eerst op onze radar toen hij opdook in kansenparcours Sound Track, maar de bal ging pas definitief aan het rollen toen hij de publieksprijs wegkaapte in de finale van Humo’s Rock Rally. Dat de Oost-Vlaming onder contract ligt bij hetzelfde management als dat van onder andere Portland en Isbells, leverde hem bijgevolg ook al enkele mooie concertjes op, waaronder enkele weken geleden bijvoorbeeld nog ons eigenste Dansende Beren Showcasefestival. Tot op vandaag gebeurde dat weliswaar nog steeds zonder een eerste eigen single, maar daar komt nu eindelijk verandering. En dat in de vorm van “White Rose”.

Dat Louis studeerde aan het Liverpool Institute for Performing Arts (opgericht door Paul McCartney), heeft hem nog geen windeieren gelegd. Zoveel wordt alvast duidelijk bij de eerste tonen van zijn debuutsingle, want “White Rose” voelt meteen aan als een warm dekentje op een donkere herfstdag. Met een akoestische gitaar, aanvullende cello’s en de hoge stem van de frontman, zorgt die laatste meteen voor een overvallend gevoel van melancholie. Toch is deze single geen voortkabbelende akoestische ballade, want in de refreinen bloeit ze helemaal open in een grootste folkrocksong. De stem van de Roo klinkt bijgevolg ook een stuk krachtiger, waardoor de melancholie plaatsmaakt voor euforie. Met nog een dromerige gitaarsolo tegen het einde zet Isaac Roux die wisselwerking tussen licht en donker nog wat meer in de verf, waardoor we kunnen spreken van een meer dan geslaagd debuut. Veelbelovend is al lang een etiket dat op het voorhoofd van Louis De Roo plakt, maar hij lost de verwachtingen met deze “White Rose” dus zeker in.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Roux - "Colours"

Tal van jonge bands die het willen maken in België, maar het blijft nog steeds het winnen van een talentenwedstrijd die de…
LiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 2): Als de technologie het laat afweten

De tweede festivaldag op de weide van Rock Zottegem is een feit. Gebukt onder de hitte trokken meer dan tienduizend festivalgangers naar…
Muzieknieuwtjes

Isaac Roux, Mayorga en Jack Vamp & The Castle of Creep winnen De Nieuwe Lichting 2023!

Zoals elk jaar ging Studio Brussel ook in 2023 op zoek naar De Nieuwe Lichting; een titel die Isaac Roux, Mayorga en Jack…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.