Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Isaac Roux – “White Rose”

© CPU – Jan Van Hecke

Soms start een artiest al van tevoren met de wind in de zeilen, nog voor er officieel een streepje muziek werd uitgebracht. Het is iets wat van toepassing is op Isaac Roux, het muzikale project van Louis de Roo. De jongeman kwam voor het eerst op onze radar toen hij opdook in kansenparcours Sound Track, maar de bal ging pas definitief aan het rollen toen hij de publieksprijs wegkaapte in de finale van Humo’s Rock Rally. Dat de Oost-Vlaming onder contract ligt bij hetzelfde management als dat van onder andere Portland en Isbells, leverde hem bijgevolg ook al enkele mooie concertjes op, waaronder enkele weken geleden bijvoorbeeld nog ons eigenste Dansende Beren Showcasefestival. Tot op vandaag gebeurde dat weliswaar nog steeds zonder een eerste eigen single, maar daar komt nu eindelijk verandering. En dat in de vorm van “White Rose”.

Dat Louis studeerde aan het Liverpool Institute for Performing Arts (opgericht door Paul McCartney), heeft hem nog geen windeieren gelegd. Zoveel wordt alvast duidelijk bij de eerste tonen van zijn debuutsingle, want “White Rose” voelt meteen aan als een warm dekentje op een donkere herfstdag. Met een akoestische gitaar, aanvullende cello’s en de hoge stem van de frontman, zorgt die laatste meteen voor een overvallend gevoel van melancholie. Toch is deze single geen voortkabbelende akoestische ballade, want in de refreinen bloeit ze helemaal open in een grootste folkrocksong. De stem van de Roo klinkt bijgevolg ook een stuk krachtiger, waardoor de melancholie plaatsmaakt voor euforie. Met nog een dromerige gitaarsolo tegen het einde zet Isaac Roux die wisselwerking tussen licht en donker nog wat meer in de verf, waardoor we kunnen spreken van een meer dan geslaagd debuut. Veelbelovend is al lang een etiket dat op het voorhoofd van Louis De Roo plakt, maar hij lost de verwachtingen met deze “White Rose” dus zeker in.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1622 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2023!

De snelste weg naar de top als jonge band of artiest, blijft binnen de Belgische landsgrenzen nog altijd die van het winnen…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
FeaturesInterviews

Maak kennis met Isaac Roux: 'Mijn droom is om ooit in het Red Rocks Amphitheater te spelen'

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.