FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

© CPU – Ymke Dirikx

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de Kiewitse weide afstevent op een absolute topeditie met een line-up die weer heel wat lekkers te bieden heeft. Vandaag geeft de organisatie de poster nog wat meer body met maar liefst 33 nieuwe bevestigingen.

Op vrijdag krijgt headliner Fred again.. alvast het gezelschap van zijn goede kompanen van Joy Anonymous. Verder kan er op de tweede dag ook gedanst worden op de drum-‘n-bassbeats van Dimension en op de set van de Ierse house- en technoproducer KETTAMA. Voor wie graag toch iets meer gitaren heeft, is er de bevestiging van The Kills en de snijdende postpunk van Mannequin Pussy. Tot rust komen kan dan weer bij de Amerikaanse soulgroep Thee Sacred Souls. Popliefhebbers krijgen op hun beurt waar voor hun geld met Maisie PetersTom Grennan en METTE. Ten slotte is er ook de thuismatch van DIKKE, straight out the L!

Zaterdag krijgt een minstens even diverse lading, met onder andere Grammy-winaar Killer Mike (de helft van Run The Jewels), Britpopwervelwind Miles Kane en de Duitse elektro-dj’s Boys Noize. En daar stopt het niet, want ook de Brusselse italorockers van Ada Oda, de Australische housepopgroep Confidence Man, de Nederlandse S10 en de Amerikaanse rockers van Dead Poet Society tekenen present. Verder blinken ook Mount Kimbie, Baby Queen, Malugi, Model/Actriz en Sextile voortaan op de rijkgevulde poster van Pukkelpop.

Enkel voor zondag zijn er nog een handvol kaartjes beschikbaar, maar dat zal met deze verse worp niet lang zo blijven. De meest opvallende naam is ongetwijfeld Pommelien Thijs, die met haar band een felbegeerde plaats krijgt op het hoofdpodium. Ook landgenoten Isaac Roux en Ramkot zullen aanwezig zijn, net als de Nederlandse MEAU. Loeiharde technobeats komen dan weer van de Franse Anetha, terwijl het optreden van de Noord-Ierse noisepunkers Chalk minstens even hard belooft te worden. Ten slotte maken de Amerikaanse TikTok-sensatie Jessie Murph, de koningen van de heavy hardcore Lionheart, de veelzijdige dj salute en de Zambiaanse hiphopartiest Sampa the Great deze worp compleet.

Er is geen wachtlijst voor de uitverkochte dagen. Enkel voor zondag en Camping Chill zijn er nog een aantal tickets over. Meer informatie vind je op de website van Pukkelpop. Binnenkort volgen er nog meer namen!

Een overzicht per dag (in alfabetische volgorde):

Donderdag 15 augustus: TBA

Vrijdag 16 augustus: Bad Nerves – Blondshell – Denzel Curry – DIKKEDimension – Folamour – Fontaines D.C. – Fred again.. – Hedex – Inhaler – J Hus – Jorja Smith – Joy Anonymous – KETTAMAMaisie Peters – Mannequin Pussy – METTE – Romy– Sigma (DJ Set) – Soulwax – Stormzy – Sylvie Kreusch – The KillsThee Sacred Souls Tom Grennan

Zaterdag 17 augustus: Ada Oda – Amenra – Barry Can’t Swim – Baby Queen – Brutalismus 3000 – Boys Noize – Charlotte De Witte – Confidence Man  Dead Poet Society – Enter Shikari – Flogging Molly – Goldband – Hudson Mohawke B2B Nikki Nair – Killer Mike – Malugi – Miles KaneModel/Actriz Mount Kimbie – Nation Of Language – RAYE – S10 – Sam Smith – Sextile – Skrillex – Solomun -The Vaccines – YĪN YĪN

Zondag 18 augustusAnethaChalk – Crystal Fighters – Fat Dog – Indira Paganotto – Isaac RouxJessie MurphLionheartMEAU – MEROL – Motionless In White – Overmono – Patrick Mason – Pommelien ThijsRamkot – Rise Against – saluteSampa the Great – Sugababes – The Haunted Youth – The Offspring – The Smile – Queens of the Stone Age – Yussef Dayes

2054 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2024 (Festivaldag 1): Hondenweer, uitgelaten sfeer

Overstromingen in Noord-Frankrijk, code oranje in Luik, geel in Limburg en ook in de Kempen is het hondenweer. Niet meteen hetgeen waar…
InstagramLiveRecensies

The Kills @ Ancienne Belgique (AB): Rauw

Wie gisteren naar Brussel was afgezakt om wereldhits als “Mr. Brightside” en “Human” te horen, had best wat beter opgelet toen die…
InstagramLiveRecensies

Mount Kimbie @ Halles de Schaerbeek: Met het hoofd in de mist

Het was weer een tijdje geleden dat we Mount Kimbie in ons land aan het werk konden zien. Wat in 2008 begon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.